Influencer Jietse uit Knokke-Heist schittert in realityreeks ‘Burger House’

Influencer Jietse Pauwaert is vanaf zaterdag 23 maart te zien in ‘Burger House’. © VTM GO
Bert Vanden Berghe

Laat een groep influencers een hamburgerrestaurant runnen en film of ze er iets van – haha – bakken. Dat is het concept van de realityreeks die vanaf zaterdag te volgen is op VTM GO. Naast Jamie-Lee Six – die vorig jaar al te zien was – duikt ook influencer Jietse Pauwaert uit Knokke-Heist op. “Ik droom wel van een eigen reeks, ja.”

Vijf jaar geleden postte Jietse Pauwaert, toen 20 jaar, een filmpje op het toenmalige Twitter waarop hij typisch West-Vlaamse uitspraken van zijn moeder parodieerde. Voor wat toen volgde, hebben ze de term ‘uit de hand gelopen grap’ uitgevonden, want ook de vervolgfilmpjes gingen viraal. Vandaag deelt hij die vooral op Instagram en TikTok, waar hij alles samen zo’n 150.000 volgers heeft. Nog steeds staan typische West-Vlaamse uitspraken centraal, maar even goed maakt hij onnozele filmpjes tijdens het wandelen met zijn hond. Hoe dan ook, je moet al een gortdroog karakter en geen gevoel voor humor hebben om niet af en toe in een deuk te liggen.

West-Vlaamse connectie

Wordt vast minder om te lachen: een week lang meedraaien in een Gents hamburgerrestaurant, samen met collega-influencers Arno The Kid, Jonatan Medart, Emilie Vansteenkiste, Yung Mavu, Cyra Gwynth, Louise Goedefroy en de West-Vlaamse Jamie-Lee Six. Die laatste heeft er naar eigen zeggen ook heel veel goesting in. “Met Jamie-Lee heb ik al eens samengewerkt voor haar programma Jamie’s Job Hunt. Er was meteen een band. De West-Vlaamse connectie natuurlijk”, grijnst Jietse. “Zij deed ook mee aan het eerste seizoen van Burger House. Ik ben toen eens op bezoek geweest, en dat was wel cool. Toen vroeg ik me al af of ik dat zou zien zitten.”

“Als ze mij samenzetten met Jamie-Lee Six, is de kans groot dat ze heel wat ondertitels moeten voorzien”

De vraag stellen, is ze beantwoorden… “Ik heb wel wat horeca-ervaring door af en toe mee te werken in een strandbar in de zomer, maar dit zal wel iets hectischer zijn. Veel tijd om onnozel te doen, is er niet, want de mensen staan te wachten op hun eten. Wat mijn taak gaat zijn, weet ik nog niet, maar ik ben benieuwd. Met wat geluk mag ik mij ontfermen over de veggieburgers (Jietse is al 9 jaar veganist, red.). Bestellingen opnemen, lijkt me ook nog wel tof. Maar als ze mij samenzetten met Jamie-Lee, is de kans wel groot dat ze heel wat ondertitels moeten voorzien.” (lacht)

Voor Jietse is het de eerste keer dat hij iets doet voor het grotere scherm. “Ik heb al wat ervaring in toneel, maar dat is van een heel andere orde dan reality. Maar ik ken die mensen van de productie, dus ik ben wel al een beetje op mijn gemak.”

Aan kookervaring heeft Jietse evenwel geen gebrek. “Ik kook supergraag thuis. En dan vooral noedels! Ramen noedels, udon, chow mein… Ik eet het vrijwel elke dag. Ik kan met gemak uren spenderen in de keuken. Mijn lievelingskost is dan weer de lasagne van mijn mama.”

Doorgaans werkt Jietse alleen, maar nu wordt hij plots in een grote groep gedropt. “Supertof, want hele dagen thuis op een scherm zitten, is soms ook wat eenzaam. Met andere mensen ontstaan al snel nieuwe ideeën en kan je ook bepaalde dingen aftoetsen. Ik kijk er wel naar uit om in groep te werken. Ik ben niet iemand die snel stress heeft, en dan nog ben ik meestal de zeveraar. Als er al discussie zou zijn, dan ben ik altijd diegene die probeert te bemiddelen.”

Gezondheidswetenschappen

Voor Jietse is filmpjes maken een job, al combineert hij het vandaag met zijn studies toegepaste gezondheidswetenschappen. “Ik doe het thuis, vanop afstand, vooral om een bachelordiploma op zak te hebben. Die studies gaan heel breed, van voeding tot beweging, gezondheid en coaching. Vooral dat laatste vind ik ook wel interessant. Maar ik weet niet of ik per sé de mensen wil helpen met hun tijdsindeling, zodat ze hun dag optimaliseren voor hun gezondheid.” (lees verder onder de afbeelding)

Jamie-Lee Six is net als vorig jaar opnieuw van de partij.
Jamie-Lee Six is net als vorig jaar opnieuw van de partij. © VTM GO

Al biedt het wel meer zekerheid dan filmpjes maken. “Dat is waar. Er is ook geen plan op lange termijn voor wat ik nu doe. Bovendien is alles ook ontzettend last-minute, maar dat maakt het ook net spannend. Of ik hiermee de stap wil zetten naar televisie? Goh, het is niet dat ik dat nu echt nastreef, maar als het juiste project op mijn pad komt, sta ik daar wel voor open. Maar voorlopig vind ik zelf filmpjes maken en de productie in handen houden nog heel tof. Mijn grote droom vroeger was acteren, maar daar komt veel druk bij kijken. Eerst tien miljoen keer afgewezen worden, ik weet niet of ik dat mentaal aankan. Ik hoop nog altijd dat ze gewoon zelf bellen.” (lacht)

Niet controversieel

Jietse is niet de enige West-Vlaamse influencer die hoge toppen scheert, maar in tegenstelling tot Jamie-Lee Six, Acid, Cemi en Elodie Gabias staat hij nooit in het oog van de storm.

“Ik probeer ook niet te controversieel te zijn”, aldus Jietse. “Ik wil mijn online platform vooral gebruiken voor feelgood-materiaal. Mensen die mij volgen, willen zich gewoon even amuseren of hun zorgen vergeten door te kijken naar een dwaas die met zijn hond aan het babbelen is. Ik weet ook niet of de mensen een boodschap hebben aan mijn mening over de huidige economie. Ik wil mij vooral amuseren. Ik ben me ook bewust dat zo’n groot platform best wel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Maar mijn volgers weten ook dat ik maar een typetje speel. Als er al eens een negatieve reactie komt, dan gaat het over dat typetje en niet over mij.”

Als Jietse mag dromen waar hij pakweg over een jaar of vijf wil staan, dan kijkt hij naar eigen zeggen in de richting van wat langere filmpjes. “Zaken waarbij ik nog wat meer creativiteit in kwijt kan, of meer facetten kan tonen op vlak van storytelling of filmmaking. Maar er kan in een paar jaar zoveel veranderen. Vijf jaar geleden had ik ook niet durven bedenken dat ik het zou hebben over een reeks voor VTM GO. Bovenaan mijn bucketlist? Goh, dan toch misschien wel een eigen fictieserie maken, schrijven en regisseren. Maar daarvoor is het nog te vroeg. Ik moet nog leren hoe dat wereldje precies werkt. Maar het moet ook niet te gemakkelijk gaan, dat maakt het net tof.”

‘Burger House’, vanaf zaterdag 23 maart op VTM GO.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier