“Ik heb het avontuur toch wat onderschat, ja”: Thomas Leplae uit Vleteren blikt terug op ‘Boer zkt Vrouw’

Thomas koos uiteindelijk voor Amber en het klikte ook duidelijk tijdens een weekendje in Noord-Frankrijk. (foto VTM) © VTM
Bert Vanden Berghe

Komende zondag zien we in de laatste aflevering van ‘Boer zkt Vrouw’ hoe het vergaan is met de boeren die op zoek gingen naar de ware liefde. Voor Thomas Leplae oogde het alvast veelbelovend, met een romantische date in Noord-Frankrijk. Maar zijn ze nog samen?

Hoe kijken de boeren terug op hun deelname aan ‘Boer zkt Vrouw’. En wie vormt vandaag nog een koppel? Dat is de hamvraag komende zondag in de laatste aflevering van het populaire VTM-programma. Daarbij wordt ook in de richting gekeken van Thomas Leplae, melkvee- en aardappelboer uit Vleteren. Al scheelde het geen haar of hij was niét te zien in het programma.

Respectvol

Initieel hadden zijn vrienden hem ingeschreven, maar toen de productie kwam aankloppen, hield Thomas de boot af. De twijfel sloeg nadien wat toe en toen een andere geselecteerde boer de liefde vond, werd de vraag nogmaals gesteld. En zo geschiedde. Thomas had met de kandidates een goeie klik, maar al snel werd duidelijk dat de vonk niet oversloeg bij Silke uit Elverdinge. Zij gaf aan geen romantische gevoelens te hebben voor hem. En voor Chloë uit Baarle-Hertog bij Nederland was de lange afstand een breekpunt geworden.

Thomas ging dan verder met Fien en Amber, al liet hij niet meteen in zijn kaarten kijken. “Dat was ook moeilijk”, aldus Thomas. “Tot de avond ervoor wist ik nog niet wie ik zou kiezen. Iedereen had zijn positieve kanten. Ik heb het wel wat onderschat, ja. Omdat de tijd om elkaar te leren kennen ook vrij kort is, vraagt dat veel van je. Elke morgen en avond nam ik wel een momentje voor mezelf bij de koeien om even op adem te komen. Maar ik ben wel altijd respectvol geweest naar de dames toe.”

“Elke morgen en avond nam ik wel een momentje voor mezelf bij de koeien, om even op adem te komen”

Thomas koos uiteindelijk voor Amber en het klikte ook duidelijk tijdens een weekendje in Noord-Frankrijk. Hoe dat afgelopen is, zien we pas zondag.

“Tijdens die reünie zag ik voor het eerst ook de andere boeren. Hele fijne mensen! Ik vond het een beetje jammer hoe sommigen negatieve reacties kregen. Voor mezelf vond ik dat nog grappig. Schitterend toch hoe de één je oprecht vindt, terwijl de ander je afbreekt terwijl ze je niet eens kennen. Ik trok me dat niet aan, en iemand als Bert (Vermeersch, vlasboer uit Oeselgem, red.) kon dat ook makkelijk van zich afzetten. Gelukkig maar, want het is een goeie gast.”

Zelfverzekerder

Hoe dan ook: spijt van zijn deelname heeft Thomas geenszins. “Ik ben geslaagd in mijn doel: nieuwe mensen leren kennen. Het heeft me ook geleerd dat je nooit de hoop moet opgeven. Ik ben wel zelfverzekerder geworden, ja.”

‘Boer zkt Vrouw’, op zondag 2 juni om 19.55 uur bij VTM.

Lees meer over: