Emma uit Torhout in Homo Universalis: “Het was mega”

Emma Bostyn uit Torhout is sinds 30 maart te zien in Homo Universalis op VRT1. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Sinds zaterdagavond 30 maart is het weer zover. Tien afleveringen lang strijden 100 kandidaten op VRT1 voor de titel van Homo Universalis. Een van hen is de Torhoutse Emma Bostyn (41) uit de Verdonstraat.

“Ik heb enorm van het spel genoten”, zegt ze. “Het was mega. Ik was superblij toen ik vorig jaar te horen kreeg dat ik voor het programma geselecteerd werd.”

Ter ere van overleden vriendin

Emma stelde zich niet zomaar kandidaat voor de populaire afvallingsrace. Ze had daar een goede reden voor. “Op 15 maart van vorig jaar is mijn beste vriendin Anaïs gestorven door zelfdoding”, vertelt ze. “Ze werd maar 26 jaar. Als ik haar gevraagd zou hebben of Homo Universalis een programma was waarin ik helemaal mijn enthousiaste zelf kon zijn, dan zou ze volmondig ja geantwoord hebben. En dus heb ik me ter nagedachtenis van haar ingeschreven. Tijdens de proeven die we dienden uit te voeren, keek ze vanop mijn schouder mee.”

Emma houdt ervan om op tv aan spelletjes deel te nemen. Samen met haar partner Kurt Verhaest was ze ook al te zien in de zogenoemde winkelkarquiz in het bekende VRT1-programma Iedereen Beroemd. “Ik geef toe dat ik graag in the picture sta”, lacht ze. “Zeker als er iets te winnen valt. Al is deelnemen voor mij het belangrijkste. Ik geniet van de sfeer tijdens de opnames en voel geen stress. Ook tijdens Homo Universalis ben ik niet nerveus geweest.”

Liever geen ballonnen blazen

In hoeveel afleveringen ze te zien zal zijn, mag Emma uiteraard niet verklappen. “Ik had vooraf maar één grote schrik, met name dat ik een ballon zou moeten opblazen”, zegt ze. “Daar krijg ik de techniek maar niet van onder de knie. Eerst je longen uit je lijf blazen en dan die knoop moeten leggen, dat is niets voor mij. Het was dus duimen dat er geen ballonopdracht aan bod zou komen.”

“De opnames hadden vorige zomer plaats in Antwerpen. Met als speciale gaste Linde Merckpoel, die een toffe dame is. Ze steunde de kandidaten en troostte allen die afvielen. Ze was super!”

Homo Universalis, sinds zaterdag 30 maart om 20.50 uur op VRT1

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier