Emilie uit Harelbeke wint ‘Junior Bake Off Vlaanderen’: “Ik bleef alleen maar hopen op de overwinning”

Camille Jonckheere

De 15-jarige Emilie Vyncke uit Harelbeke heeft het televisieprogramma ‘Junior Bake Off Vlaanderen’ gewonnen. Zes weken lang gaf ze het beste van zichzelf in de baktent van Play4. Ze was dan ook door het dolle heen toen ze hoorde dat zij de jury kon overtuigen als een van de drie finalisten met de overwinning ging lopen. “Ik kon mijn geluk niet op toen de technische proef geslaagd was en dan hoorde ik de commentaren van de jury over mijn spektakelstuk en had ik er goede hoop op.”

Emilie Vyncke (15) is oorspronkelijk uit Harelbeke, maar woont nu met haar familie in Singapore. In de finale nam ze het op tegen Flore en Tuur. Na een hevige strijd kwam Emilie als winnaar uit de bus voor dit seizoen van ‘Junior Bake Off Vlaanderen’. Ze kon de jury overtuigen met een overheerlijke technische proef en een indrukwekkend spektakelstuk. “Ik kon mijn geluk al niet op toen ik de eerste was in de technische proef. Dat is doorgaans gewoon technisch uitvoeren, maar het was super cool.”

Waar spektakelstuk

Dat Emilie indruk wilde maken met haar spektakelstuk was zeker: een indrukwekkende draaimolen, compleet met paarden én ook met presentator Jeroom, de juryleden en andere kandidaten. “Ik wist wel dat mijn spektakelstuk zou opvallen. De avond voor de opnames had ik nog tot 22 uur zitten oefenen. Het was pas in de baktent zelf dat ik de taart voor de eerste keer volledig gemaakt heb. Ik was dan ook superblij dat het gelukt was”, vertelt ze opgelucht.

Emilie kon de overwinning dan ook al ruiken. “De commentaren voor mijn bakprestaties waren superpositief, terwijl er bij de andere finalisten wel hier en daar een opmerking te horen was. Ik was dus hoopvol, maar ik durfde dat niet luidop zeggen. Maar ik ben echt heel blij met deze overwinning! Dit is een van de leukste momenten van mijn leven, na mijn geboorte dan of zo.” (Lees verder onder het filmpje)

De andere finalisten Flore en Tuur konden hun tranen maar moeilijk bedwingen. “Dit is het spannendste wat ooit al in mijn hele leven gebeurd is. Maar ik ben supercontent voor Emilie, ze heeft het verdiend!”, vertelt Flore. En ook Tuur vindt het oververdiend: “Ik weet niet waarom ik ween, ik ben blij voor haar! Ik ben ook wel trots op mezelf dat ik hier heb kunnen staan.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier