Delfine Persoon stunt in ‘De Container Cup’

Op de monkey bars geeft Persoon iedereen het nakijken. (foto Play4)
Op de monkey bars geeft Persoon iedereen het nakijken. (foto Play4)
Bert Vanden Berghe

Woensdagavond zette bokster Delfine Persoon een toptijd van 10 minuten en 40 seconden neer. Haar vrouwelijke collega’s zijn gewaarschuwd.

Voor ze de befaamde container binnenstapte, gaf Delfine Persoon aan dat ze zich wat zorgen maakte voor de monkey bars, omwille van haar nekhernia. Waarna ze het record van het eerste seizoen verbrak, bij zowel de mannen als de vrouwen. Judoka’s Dirk Van Tichelt en Matthias Casse raakten vorig seizoen 105 bars ver. Persoon deed er nog eens vier bovenop. Dat het er dus goed uitziet voor het herstel van haar nekhernia, klonk het droog.

Ook op de andere proeven maakte de bokskampioene indruk, voornamelijk bij het lopen en roeien. Zelfs volleyballer Hendrik Tuerlinckx bleef twaalf seconden onder haar tijd. In amper tien minuten en veertig seconden maakte ze het parcours door. De winnares van het vorig seizoen zette een tijd neer van iets meer dan twaalf minuten, dus wie dit jaar nog beter wil doen, moet stevig aan de bak komen… De eerste opvolger is basketbalspeelster Julie Allemand met een tijd van iets meer dan 13 minuten. Met haar tijd houdt Persoon ook de vrouwen uit de eerste editie ver achter zich. De kans is groot dat we aan het begin van het nieuwe seizoen al meteen de winnaar kennen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.