Christophe bezorgde jury van The Voice kippenvel, straks ook kijkend Vlaanderen in de liveshows?

Christophe Verholle maakte indruk op de voltallige jury. © VTM
Bert Vanden Berghe

Vrijdagavond is het zover. Dan mag Christophe Verholle (43) aantreden in de liveshows van ‘The Voice van Vlaanderen’. Kan hij zijn straf parcours verder zetten en na de jury ook kijkend Vlaanderen inpalmen?

Mogen we Christophe Verholle stilaan de Beyonce van Roeselare noemen? Niet alleen heeft hij een indrukwekkend stembereik en innemende persona, maar hij pakte vorige week vrijdag net als Queen B tegenwoordig ook uit met een straffe cover van de klassieker ‘Jolene’ van Dolly Parton. Koen Wauters omschreef het als magnifiek, Natalia had naar eigen zeggen kippenvel, en coach Jan had dan weer geen woorden. Hij bleef sprakeloos en met de tranen in de ogen achter.

Toch moest Christophe nipt de duimen leggen tegen de jonge Mette-Marie. Daardoor leek zijn droom om de liveshows te halen veraf, al duurde de ontgoocheling niet lang. Laura Tesoro kwam hem vrij snel op het podium vergezellen, om te melden dat ‘hij te goed was om te laten gaan’. Hij kreeg nog een tweede kans bij de zogenaamde Comeback Stage op VTM GO.

Blain

Ook daar maakte hij opnieuw indruk. “Uw stem is echt graaf”, zei Laura tijdens de repetities. Na zijn performance had ze alweer alleen maar lovende woorden. “Ik voel nog altijd zenuwen. Je blijft nog wat onzeker, terwijl je al wat podiumervaring hebt. Vertrouw erop dat je eigen stemgeluid meer dan genoeg is.” En dat bleek ook zo, want ze stuurde hem meteen door naar de liveshows. Drie resterende kandidaten kregen nog een allerlaatste kans bij Qmusic begin deze week, waarbij Lucas uit Oostkamp ook een plek kon verzilveren in team Laura.

Christophe Verholle slaagde erin om door te stoten naar de liveshows.
Christophe Verholle slaagde erin om door te stoten naar de liveshows. © VTM

Voor Christophe, die in het dagelijks leven werkt bij het MSKA in Roeselare, is dit een droom die uitkomt. De vader van twee dochters is in zijn vrije tijd ook frontzanger en gitarist bij Blain. Doorgaans brengen zij het iets stevigere werk, met knipogen naar de grungeperiode uit de jaren 90. Al bewees Christophe in The Voice dat hij heel veel verschillende genres aankan. Drie van de vier bandleden zijn overigens van Roeselare afkomstig, dus zou de band wel een plek verdienen op het podium van Trax Festival eind deze zomer. Maar eerst ligt de focus op de liveshows van The Voice. Oorspronkelijk schreef de Roeselarenaar zich in uit nieuwsgierigheid, maar vanaf vrijdagavond is het tijd voor het echte werk: kijkend Vlaanderen inpalmen met zijn uniek stemgeluid. Duimen dus dat het hem lukt!

‘The Voice van Vlaanderen’, vanaf vrijdag 5 april om 20.40 uur op VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier