Annelien Coorevits goed en wel vertrokken om oceaan over te steken

Gert Verheyen, Annelien Coorevits, Jonas Geirnaert, Elodie Ouedraogo, Ella Leyers en James Cooke vertrokken zondagmiddag vanuit Gran Canaria. (foto Play4)
Bert Vanden Berghe

Zondagmiddag werd het startschot gegeven voor het tweede seizoen van ‘Over de oceaan’. Onder andere Annelien Coorevits maakt dezer dagen de oversteek. Het avontuur van haar leven!

Onwaarschijnlijk nerveus was ze, Annelien Coorevits. Het is immers een grote sprong in het onbekende. “Het is geen geheim dat ik enkele hectische jaren achter de rug heb, met enkele diepe dalen. Ik heb mij op mijn werk en mijn kinderen gestort. Er is letterlijk nog geen tijd geweest om stil te staan. De kans is groot dat ik straks nog mijn klop krijg, en misschien is dat niet eens zo slecht.” Dat gaf ze enkele weken geleden mee in onze krant.

Ze is dus vorige zondag vertrokken met Gert Verheyen, Jonas Geirnaert, James Cooke en twee andere powervrouwen: Elodie Ouedraogo en Ella Leyers. De groep vertrok vanuit het Spaanse Gran Canaria, waar ze nog afscheid namen van hun geliefden. Zus Stephanie was erbij om Annelien een hart onder de riem te steken. De bedoeling is dat groep binnen de drie weken Saint Lucia bereikt, een eilandengroep in de Caraïben. Opvallend dit jaar is dat ze ook deelnemen aan de Atlantic Rally For Cruisers, een zeilwedstrijd die al een paar decennia bestaat.

Het wordt geen plezierreisje voor de groep, want ze krijgen enkel hulp van kapitein Piet Smet, die er het eerste seizoen ook bij was. Al de rest moeten ze zelf zien te beredderen. Voor Annelien is één van de belangrijkste taken weggelegd. Zij moet de groep immers van eten voorzien en zo de moraal op peil houden. Ze kreeg daarvoor de begeleiding van Bruggeling Dominique Persoone, die in het eerste seizoen de chef aan boord was.

Het relaas van hun reis zien we volgend jaar in ‘Over de oceaan’ op Play4.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier