Andy Peelman even dierenverzorger in Bellewaerde voor VTM-programma Ze Zeggen Dat

Andy Peelman kruipt voor even in de huid van dierenverzorger. © VTM
Redactie KW

In de aflevering van morgen donderdag 21 oktober trekt Andy Peelman voor het VTM-programma Ze Zeggen Dat naar Bellewaerde. Hij wil er uitklaren of mensen die dialect praten effectief dommer lijken dan mensen die AN spreken.

Ze zeggen dat mensen die dialect spreken dommer lijken dan mensen die AN praten. Dit is een van de theses die wordt opgeworpen in Ze Zeggen Dat op VTM. Om dit uit te zoeken trekt presentator Andy Peelman naar Bellewaerde. Vermomd als dierenverzorger geeft hij daar twee keer dezelfde presentatie: de eerste keer met een stevige Aalsterse tongval, nadien in het Algemeen Nederlands.

Voor die laatste presentatie krijgt hij eerst nog snel een spoedcursus logopedie van VTM-sportanker Lies Vandenberghe. Dorien Van de Mieroop, professor Taalkunde KU Leuven begeleidt het onderzoek. Het resultaat van de test laat er geen twijfel over bestaan…

Preutser

In dezelfde aflevering gaan Andy Peelman en Dina Tersago ook nog op onderzoek uit om na te gaan of we nu preutser zijn dan vroeger en of je rode wijnvlekken kan verwijderen met witte wijn. Ook over de vraag of cryptomunten zoals bitcoins nu al of niet een interessante investering zijn, wordt onderzocht.

Ze Zeggen Dat, donderdag 21 oktober om 20.35 uur bij VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.