Als 14-jarige in finale ‘Belgium’s Got Talent’, nu in finale van zangwedstrijd ‘Sing Again’: Seppe (25) hoopt op grote doorbraak

Seppe zong ‘Lady Marmelade’ van Christina Aguilera, net zoals elf jaar geleden. © VTM
Lara Merlevede
Lara Merlevede Reporter

Seppe Herreman (25) uit Oostende heeft het tot in de finale van het nieuwe VTM-programma ‘Sing Again’ geschopt. Na zijn deelname als veertienjarige aan Belgium’s Got Talent verdween hij uit de showbizz, maar nu is hij helemaal klaar om zich opnieuw te tonen aan het grote publiek.

Al van jongs af aan is Seppe gepassioneerd door zingen en alles wat met muziek te maken heeft. Van optredens op elk familiefeest tot showtjes met zijn vrienden voor hun ouders: bij iedere gelegenheid die hij kreeg, stond hij op het podium. “Ik denk dat ik mijn liefde voor muziek mee heb gekregen van mijn opa, of ‘pappie’ zoals ik hem noem. Hij is altijd al een grote jazzfanaat geweest. Naast hem is er niet echt iemand in de familie van wie ik de muzikale genen geërfd zou kunnen hebben”, lacht Seppe.

“Wij zijn heel trots op Seppe. Heel de familie leeft enorm met hem mee. We geloven honderd procent in hem en zijn blij dat hij deze kans gekregen heeft. Hij wou een statement maken door in de finale te staan met zijn eigen muziek en dat is gelukt. We kunnen niet anders dan zeggen dat hij super hard verdiend heeft. Het is fantastisch om hem bezig te zien”, vertelt mama Cathy, die kleuterjuf is op de Sint-Lodewijksschool in Oostende.

The Bodyguard

“Als klein kind was ik een grote fan van K3 en Whitney Houston. Vooral Whitney is echt een groot voorbeeld geweest voor mij. Toen ik haar als zesjarige in The Bodyguard aan het werk zag, viel mijn mond open van haar vocaal talent. Zij was heel lang de enige artiest waar ik naar luisterde. Voor kerst vroeg ik al haar cd’s. Een aantal jaren later leerde ik de muziek van Christina Aguilera kennen. Zij zijn mijn twee grote voorbeelden, waar ik enorm naar opkijk. ”

Jong

Als 14-jarige nam Seppe in 2013 al deel aan de talentenjacht Belgium’s Got Talent, waar hij het tot in de finale schopte. Nu is hij een van de 22 deelnemers van Sing Again, een zangwedstrijd waar zangers en zangeressen die de afgelopen 35 jaar hebben deelgenomen aan een talentenjacht opnieuw hun kans wagen op het podium. “Ik vond het heel leuk om mee te doen met Belgium’s Got Talent, maar achteraf gezien was ik eigenlijk blij dat ik daarna niets meer in de showbizz gedaan heb. Ik wou heel graag nog iets verder doen in de muziek, maar ik was toen ook nog maar 14 jaar, wat heel jong is. Ik ben eerst afgestudeerd op de muziekschool en na mijn middelbaar ben ik naar het conservatorium in Gent gegaan, om de richting pop-zang te volgen. Daar kreeg ik onder andere les van Gustaph en Ibernice, die toevallig ook meewerken aan ‘Sing Again’”, vertelt Seppe.

“Ik heb nog les gekregen van Gustaph”

“Doordat ik na mijn deelname aan Belgium’s Got Talent uit de schijnwerpers verdwenen ben, heb ik eigenlijk het geschenk van tijd gekregen. Ik heb de tijd gekregen om mezelf als muzikant te ontdekken en verder te ontwikkelen. De puberteit is niet altijd even gemakkelijk en ik ben blij dat ik dat uit de spotlights kon doen. Daarom komt ‘Sing Again’ op het juiste moment. Ik weet nu heel goed wie ik ben, hoe ik mezelf wil profileren en naar buiten brengen en welke muziek ik wil maken”, vertelt Seppe.

Red Sebastian

Tegenwoordig is Seppe te vinden als leerkracht op de muziekacademie in Brugge en Lokeren. Daarnaast zingt hij ook als zelfstandige muzikant op verschillende evenementen, zoals huwelijken en andere feesten. Daar zingt hij onder andere met coverbands en vocale ensembles. “Mijn job bestaat puur uit muziek, wat ik helemaal geweldig vind. Ik hoop in de toekomst ook met mijn eigen project door te breken. Ik schrijf zelf muziek onder de naam ‘Red Sebastian’. Het is als het ware een verlengde van mezelf, een alter ego. Ik werk samen met een live band die mij ondersteunt”, legt Seppe uit.

80’s vibes

In 2021 kwam de eerste single van Red Sebastian uit, ‘Embrace Me’. Daarna volgden nog enkele singles en een eigen album ‘You’. “De muziek die ik maak zou ik omschrijven als popmuziek in een elektronisch jasje, met soul invloeden. Ik gebruik veel synthesizers, die een 80s-90s vibes laten doorschijnen. Ik ben nu nog een beetje mijn weg aan het zoeken, maar ik hoop dat mijn nummers door mijn deelname aan Sing Again bij het grote publiek geraken en het de start van mijn carrière kan zijn”, aldus Seppe.

Naast Seppe heeft ook de Oostendse Lola Obasuyi de finale gehaald. Zij won in 2016 The Voice van Vlaanderen en hoopt met haar deelname haar muziekcarrière nieuw leven in te blazen.

Seppe en Lola zijn vrijdag 24 mei te zien in de finale op VTM om 20.40 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier