https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Studio van Radio Meteor verhuisde naar Aalter maar voor Tieltse luisteraars verandert er niets

Johan Laroy (achteraan) en Patrick Bollaert, die afgelopen zaterdag onder meer Hands Off The Barmaid te gast hadden in hun nieuwe studio, hebben de band met Tielt allerminst doorgeknipt.©TOM VAN HOUTTE TVW
Johan Laroy (achteraan) en Patrick Bollaert, die afgelopen zaterdag onder meer Hands Off The Barmaid te gast hadden in hun nieuwe studio, hebben de band met Tielt allerminst doorgeknipt.©TOM VAN HOUTTE TVW
Tom Van Houtte

Radio Meteor huist niet meer in de Montevalstraat in Tielt, maar in Aalter. Dat geldt althans voor de studio. Voor de frequentie 105.8 FM, die de Tieltse luisteraar bedient, staat nog altijd een zendmast in Aarsele. Of om het met de woorden van bezieler Johan Laroy – ook nog altijd inwoner van de Europastad te zeggen: “Voor de Tieltenaar verandert er niets.”

In feite is Meteor teruggekeerd naar zijn roots, want het Tieltse hoofdstuk in het verhaal van deze lokale radiozender startte pas in 2014, toen Johan Laroy in de Montevalstraat met een internetradio startte. Sinds 2018 beschikt Radio Meteor echter opnieuw over een licentie/frequentie voor de FM-band en wordt het station weer door een veel ruimer publiek beluisterd.

“We waren al even op zoek naar een nieuw onderkomen. De studio was in een bijgebouw van ons huis gevestigd. Wou er iemand naar het toilet, dan moest die persoon door ons woongedeelte. Niet ideaal dus”, vertelt voorzitter Johan Laroy.

Ontgoocheld in stad

Tot zijn ontgoocheling kon hij naar eigen zeggen op weinig hulp rekenen van het Tieltse stadsbestuur. “ So be it , maar toen we vorige zomer ten voordele van Radio Oost West gepasseerd werden om in coronatijden Radio Tieltse Europafeesten te brengen, was de maat vol. De vorige jaren hadden we immers tot onze voldoening radio gemaakt op de Europafeesten en dit keer kregen we zelfs de kans niet.”

Johan liet op de Markt in Aalter zijn oog vallen op een klein handelspand naast bakkerij Gozin dat nog maar recent fors in prijs was gezakt. “Ik zag meteen het hele plaatje voor ogen, al liep een en ander niet zoals gewenst. Deze ruimte bleek als een garage te boek te staan. Tegen dat die hele kwestie administratief afgehandeld was, lukte het niet meer om hier al tussen Kerstmis en Nieuwjaar uit te zenden, zoals gepland.”

Radio van 21ste eeuw

Afgelopen weekend vonden de eerste uitzendingen met live gasten plaats. Zaterdag 20 februari was er zoals tweewekelijks van 9 tot 13 uur @thestudio live in een presentatie van Johan en zijn Roeselaarse rechterhand en ondervoorzitter Patrick Bollaert. Omdat twee bandleden van Hands Off The Barmaid als laatsten aan bod kwamen om hun tweede album te promoten, kregen ze na afloop nog even de kans om na te genieten van de belevingsstudio, waar alles ook in beeld wordt gebracht.

Meteor heeft de lat bijzonder hoog gelegd voor de lokale radio van de 21ste eeuw. “We investeerden in gloednieuwe, volledig digitale apparatuur, afkomstig van de leverancier die ook grote commerciële zenders als Joe, Qmusic en NRJ bedient. We zijn daarmee volledig voorbereid op het DAB+-tijdperk”, zegt Johan nog.

Regionaal nieuws

En – belangrijk – de banden met Tielt blijven, net als de 105.8 FM-frequentie. “Dat signaal komt nog altijd door via onze zendmast in Aarsele. Tielt en Aalter blijven fiftyfifty aan bod komen in onze uitzendingen. De actualiteit uit beide steden komt 7 op 7 aan bod in de regionale nieuwsbulletins van 10, 13, 16 en 19 uur en ook in de regioberichten die ’s morgens en in de late namiddag op de luisteraars worden afgevuurd. Meteo Reni uit Tielt voorspelt het weer voor de regio.”

Kortom: voor de Tieltse luisteraar verandert er niets. “Alleen zullen onze praatgasten uit de Europastad zich nu de kleine verplaatsing naar Aalter moeten getroosten. Intussen hopen we verder constructief te kunnen samenwerken met Stad Tielt en zouden we graag burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) eens in onze studio verwelkomen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten