https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

MNM verzorgt live-uitzending aan uitkijktoren in Kemmel

Redactie KW

In het kader van de Marathonradio waarbij radiozender MNM de studenten een hart onder de riem steekt, werd er vandaag, maandag 7 juni, een live-uitzending verzorgd vanop de parking van de uitkijktoren in Kemmel. De Heuvellandse studenten verlieten met plezier hun studielocatie, de Galooie in Loker om te genieten van het prachtige uitzicht vanop de uitkijktoren. “Nog nooit beklommen,” reageerde Charles Rooze uit Wijtschate.

De witte toren op de berg dat weet elke student wel zijn, ook Charles Rooze. “Ik heb die toren nog nooit eerder bezocht, ook niet als leerling van de VBS Wijtschate. Best wel een uitdagende proef die de radiozender ons hier voorschotelde.”

Blokkot in Loker

Charles bereidt zijn examen verspaningstechnologie voor in het blokkot in Loker. “De motivatie om mij goed te concentreren vind ik alleen daar”, vertelt hij.

Ook Wieland De Meyer was aanwezig tijdens de live-uitzending en dit keer niet als burgemeester maar wel als student. “Ik ben toe aan mijn laatste examen om zo mijn master stedenbouw en ruimtelijke planning te behalen. Ik heb alleen van horen zeggen dat het zondag ontzettend druk was in Kemmel. Het was voor mij een blokdag. Ook al waren de kinderen bij de grootouders, dan nog kon ik mij moeilijk concentreren. Maar dat heb ik altijd al gehad. Vandaar dat ik vooral selecteer tijdens de blok om zo tot de essentie te komen.”

De klim naar de toren

De radioploeg zond niet alleen rechtsreeks uit maar filmde ook de klim naar de toren en het uitzicht vanop de toren.

De Belvedèretoren maakt deel uit van het project Horizon 2025 van de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer en is gratis toegankelijk voor het publiek. De toren telt 89 trappen. Op weg naar het uitkijkplatform wordt de bezoeker getrakteerd op haiku’s van de Heuvellandse bergdichter Geert De Kocker. (MD)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.