https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De ‘Strafste Snurker van Dierenland’ woont in Bellewaerde

Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe, Kamala de giraf en verzorgster Melissa© Eric Jaminet
Maarten Vancoillie, Dorothee Dauwe, Kamala de giraf en verzorgster Melissa© Eric Jaminet
Phebe Somers

Net zoals wij het onze partner vaak lastig maken door ‘s nachts het geluid van een kettingzaag na te bootsen, kunnen ook dieren een stevig potje snurken. Qmusic-ochtendduo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe wilden graag weten wie de ‘Strafste Snurker van Dierenland’ nu eigenlijk is, en trokken naar het West-Vlaamse Ieper om de prijs uit te reiken. Want het was de babygiraf Kamala van Bellewaerde die de medaille én een jaar lang gratis voedsel veroverde.

De luisteraars van Qmusic stuurden de voorbije weken filmpjes door van hun snurkende dieren. Vanaf 7 mei tot en met 10 mei kon iedereen via de website van Qmusic stemmen op hun favoriet, dat zo kans maakt op de titel ‘De Strafste Snurker van Dierenland’ én een jaar lang gratis eten. De drie finalisten werden Rudolf het paard, Kamala de babygiraf en Dino de hond. Een ‘professionele jury’ bestaande uit Joshua Dutré (dierenarts), Sean Dhondt (er zit ‘hond’ in zijn achternaam) en Andy Peelman (dierenliefhebber) nam de taak op zich om samen met de publieksjury een winnaar te bekronen.

Lichtpuntje in coronatijden

Kamala is de Strafste Snurker van Dierenland© Henk Deleu
Kamala is de Strafste Snurker van Dierenland© Henk Deleu

Uiteindelijk was het babygiraf Kamala, vernoemd naar de Amerikaanse vicepresident, die in de prijzen viel. Maarten en Dorothee overhandigden de cheque voor 1 jaar lang gratis voeding aan haar verzorgster Melissa in haar gezellige ‘thuis’ in Bellewaerde. De reacties daar waren enorm enthousiast. Na een zwaar coronajaar mocht het pretpark vorig weekend eindelijk terug de deuren openen, en deze leuke prijs is dan ook de kers op de taart, klinkt het. “Giraffen slapen over het algemeen maar een half uur per dag heel diep, ze hebben dus niet veel tijd om te snurken. Het was puur geluk dat we Kamala’s gesnurk hebben kunnen opnemen”, aldus dierenarts Melissa Nollet. Dorothee sloot af door de rothschildgiraf nog even te voederen. Proficiat Kamala!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.