Jacques Sys geeft fakkel door aan Bart Aerts als hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine

Jacques Sys zet een punt achter zijn carrière. © BELGAIMAGE
Stefan Vankerkhoven

Begin oktober geeft Bruggeling Jacques Sys als hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine de fakkel door aan Bart Aerts.

Roularta stelt Bart Aerts aan als nieuwe hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine. Hij volgt op 1 oktober Jacques Sys op die een punt zet achter zijn carrière. Bruggeling Jaques Sys zegt: “Na 48 jaar in de journalistiek en 28 jaar als hoofdredacteur tijd is om de fakkel door te geven. Zeker nu de weg naar de digitale vernieuwing wordt ingeslagen. Ik ben altijd een man van de print geweest en ik denk dat ik het blad zo mee op de kaart heb gezet. Nu is het tijd voor verfrissing.”

“In die 28 jaar, in een continu veranderend medialandschap, is het blad steeds trouw gebleven aan zichzelf. Het geeft diepgaande duiding bij het sportgebeuren, blijft ver weg van de waan van de dag. Intussen blijft ook Sport/Wielermagazine, dat in 2004 voor het eerst verscheen, groeien.”

Avontuur

Opvolger Bart Aerts schreef onder meer voor Het Laatste Nieuws en Knack, maakte reportages voor Het Nieuws van VTM en verschillende nieuwsprogramma’s van de VRT. Daar vervulde hij ook de rol van eindredacteur en coördinator. Hij was tot heden Head of Content van Watertower, een productiehuis dat onder andere de documentaires ‘Het EK van de RedFlames en ‘Allez Union’ produceerde.

Bart Aerts
Bart Aerts © Roularta

Bart Aerts stelt: “Met veel goesting begin ik aan dit avontuur. Sport/Voetbalmagazine is een monument en het is een hele eer om als hoofdredacteur het merk nog verder te laten ontwikkelen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.