Vloggen en bloggen zijn uitlaatklep voor Stefanie uit Eernegem na verlies vader

Via sociale media geeft Stefanie Depotter advies en biedt ze ook een luisterend oor.©GINO COGHE Foto Coghe
Via sociale media geeft Stefanie Depotter advies en biedt ze ook een luisterend oor.©GINO COGHE Foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

In de zoektocht naar een uitlaatklep begon Stefanie Depotter (33) uit de Stokerijstraat in Eernegem vorig jaar met vloggen en bloggen. Zo probeert ze het verlies van haar vader te verwerken.

“Vorig jaar is mijn vader totaal onverwacht overleden”, vertelt Stefanie, die werkt als administratief bediende. “Hij was fit en kerngezond. We waren twee handen op een buik en ik kon voor alles bij hem terecht. Zijn overlijden was een heel zware klap. Ik bleef verweesd achter. Onze unieke band viel plots weg. De zorg voor mijn kinderen hield me overdag overeind, maar als iedereen ging slapen en het ‘s avonds stil werd, begon het te rommelen in mijn bovenkamer. Ik moest dus op zoek naar een zinnige manier om, eens mijn dagtaak er op zat, het heengaan van mijn papa te kunnen plaatsen.”

Toeval bestaat niet

Stefanie begon met van alles. Sporten, jogging, fitness, boeken lezen, naaien en kleedjes maken. “In al die bezigheden zocht ik naar iets creatief. Maar voor mij werkte het niet. Ik vond er geen voldoening in”, vertelt ze. “Tot ik plots een advertentie zag passeren van een firma die influencers zocht. Veel mensen gaat het vreemd vinden, maar ik zag er onmiddellijk de hand van mijn vader in, want ik ben er van overtuigd dat toeval niet bestaat. Alles gebeurt met een reden. De firma in kwestie biedt verzorgings- en gezondheidsproducten aan. Dat sluit nauw aan bij mijn opleiding als schoonheidsspecialiste.”

Medische problemen

In een eerste stap leerde Stefanie alles over die producten. Het bedrijf toonde haar ook hoe ze moest vloggen en bloggen. “Over die producten geef ik dus advies via sociale media. Zo heb ik bijvoorbeeld al kunnen helpen bij verschillende volgers met medische problemen”, legt ze uit. “Met de verkoop verdien ik nog iets bij, wat uiteraard leuk meegenomen is.”

“Aan de andere kant gebruik ik die opgedane vaardigheden ook om zaken die min of meer taboe zijn, bespreekbaar te maken. Vanuit mijn eigen situatie als jonge moeder probeer ik zo anderen te inspireren. De mensen zien niet alleen het positief verhaal achter het moederschap, maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Zo bied ik een forum waar mensen hun gevoelens door een persoonlijk gesprek in kwijt kunnen. Voor mij is dit dus de ideale uitlaatklep en ik help er mensen mee.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.