https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Geike Arnaert domineert Ultratop Album top 200 met Hooverphonic

'Hidden Stories' komt deze week op één binnen in de Vlaamse Ultratop Album top 200.© gf
'Hidden Stories' komt deze week op één binnen in de Vlaamse Ultratop Album top 200.© gf
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Aan de vooravond van het Eurovisiesongfestival komt het driekoppig gezelschap op één binnen in de verkoopschart van Vlaanderen.

Het zijn spannende tijden voor Geike Arnaert, Alex Callier en Raymond Geerts. Morgen, dinsdag 18 mei dus, treden ze aan in de halve finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Met het fictieve nummer ‘The Wrong Place’, geschreven samen met de Waalse zangeres Charlotte Foret, vertegenwoordigen ze er ons land. Deze single die je hier ( https://www.youtube.com/watch?v=0EQyG1Yjlgw ) kunt beluisteren, haalde al meer dan 1.150.000 views op YouTube en werd ondertussen wereldwijd liefst 5,7 miljoen keer gestreamd.

Nieuw album

De single was het voorsmaakje van het nieuwe album van Hooverphonic. ‘Hidden Stories’ komt deze week op één binnen in de Vlaamse Ultratop Album top 200. Hiermee is deze nieuwe verzameling songs voor hen de zesde nummer één in deze lijst. In deze chart rijfde het trio ook al driemaal zilver en één keer brons binnen. Een bijzondere prestatie die de status van Hooverphonic als één van ‘s lands bekendste popacts in de verf zet.

Geike

De media-aandacht rond haar op stapel staande performance op het Eurovisiesongfestival legt ook Geike Arnaert geen windeieren. De uit Westouter afkomstige zangeres komt opnieuw binnen in de Ultratop. Haar tweede album ‘Lost in time’ bezet er plaats 149. De sterren staan dus gunstig voor de deelname van Hooverphonic aan het songfestival.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.