Man die 86-jarige zou verkracht hebben, blijft in de cel

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van de 60-jarige Lucien S. met een maand verlengd.

De Bruggeling wordt verdacht van poging doodslag, verkrachting en afpersing van een 86-jarige vrouw uit zijn buurt. S. houdt vol dat hij de vrouw enkel kuste. Vrijdag weigerde hij om voor de raadkamer te verschijnen.

Op 8 februari ging Lucien S. op bezoek bij de vrouw. Ze was zijn achterbuurvrouw in de Koolkerke, een deelgemeente van Brugge. Volgens het slachtoffer verkrachtte S. haar en probeerde hij haar te wurgen. Hij zou haar ook een kleine 100 euro hebben afgetroggeld.

Herverhoor

“De verklaring van mijn cliënt blijft dezelfde”, zegt meester Yen Buytaert. “Er is geen sprake van verkrachting, ze hebben enkel gekust.” Het geld zou de vrouw gewoon zelf aan Lucien S. gegeven hebben. Vorige maand drong meester Buytaert nog aan op een herverhoor van het slachtoffer. Dat nieuwe verhoor is er niet gekomen. “We moeten nu enkel nog het pyschiatrisch verslag afwachten.” Daarna kan de zaak doorverwezen worden naar de correctionele rechtbank van Brugge.

De raadkamer besliste om Lucien S. een maand langer in de cel te houden. Het mogelijk recidivegevaar speelt hierin een belangrijke rol. 33 jaar geleden werd de Bruggeling door het hof van assisen al tot 15 jaar cel veroordeeld voor roofmoord.

(BS/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.