Klooster van Zusters der Heilige Gehoorzaamheid wordt zorghotel voor zieke kinderen

Redactie KW

Tegen de zomer van dit jaar wil Villa Rozenrood in de Fazantenlaan (zie kaart) in De Panne zijn deuren openen als eerste zorghotel in Vlaanderen. Kinderen die zwaar ziek zijn kunnen er samen met hun gezin een welverdiende vakantie doorbrengen. Achter het initiatief zit de vzw Rozenrood die op vrijwillige basis het project vorm geeft.

De Zusters der Heilige Gehoorzaamheid zijn ondertussen verhuisd en hun klooster in de Fazantenlaan zal tegen de zomer dienst doen als een zorghotel.

„We richten ons naar gezinnen en groepen met zwaar zorgbehoevende kinderen tussen nul en achttien jaar met een ernstige of levensbedreigende ziekte, een zware handicap of herstellend van een ernstig ongeval. In de vakanties en weekends is de villa voorbehouden voor gezinnen. Er kunnen tien tot twaalf kinderen met hun familie terecht”, zegt Ruth Raes als ondervoorzitter van de vzw Rozenrood.

„Tot nu toe zijn er weinig tot geen mogelijkheden voor een gezin met een zwaar ziek kind dat er even tussenuit wil. Nochtans legt de voortdurende zorg een zware last op de ouders, broers en zussen. Het idee om zo’n zorghotel op te starten kwam van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid-Oost-Vlaanderen waarvan ik coördinator ben. Omdat er al voldoende mogelijkheden zijn voor palliatieve kinderen wilden we ons initiatief open trekken.”

Uitgebreid artikel in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 13 maart 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.