Juwelier (71) brutaal overvallen in Roeselare

Redactie KW

De juwelier van 71 uit Roeselare die van het weekend is gekneveld en beroofd, stopt heel waarschijnlijk met zijn zaak. De man is twee dagen na de feiten nog sterk onder de indruk van wat gebeurd is. De dieven hebben de hele winkel leeggehaald. De buit wordt geschat op meer dan 50.000 euro.

Zaterdagvoormiddag bood een man zich aan met een pakje dat bestemd was voor de bejaarde juwelier. Toen Etienne Vanoosthuyze (71) de deur opende, rook hij onraad en wilde deur opnieuw dicht doen. Maar de overvaller spoot een soort pepperspray in het gezicht van de man waardoor hij niets meer zag.

Onmiddellijk nadien sprong zijn kompaan ook binnen in de winkel. Het slachtoffer werd gekneveld met kleefband. Daarna werd hij aan het wiel van zijn auto vastgebonden. De man kreeg rake klappen.

Intussen roofde de tweede gangster alle juwelen en werden alle vitrinekasten kapotgeslagen. Ook andere kasten werden volledig doorzocht. Zijn vrouw Diana Coppens was boven en hoorde niets van de overval. Toen ze om haar man riep, gingen de overvallers er van door met de juwelen en dure horloges. Ook de Rolex-horloge van het slachtoffer werd gestolen.

De politie hield een speractie maar dat leverde niets op. De juwelier werd met zware hoofdwonden naar het ziekenhuis overgebracht en kon na verzorging opnieuw naar huis.

Juwelier (71) brutaal overvallen in Roeselare

Bekijk hier de reportage

(Jos/ABO – foto Jos)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.