Jongeren mogen West-Vlaamse keukenchefs proeven voor 45 euro

Redactie KW

Twintig jonge West-Vlaamse chefs nodigen tussen 1 oktober en 15 november hun leeftijdgenoten uit voor een gastronomische ontdekking. Onder de titel “West-Vlaams Jong Keukengeweld” mogen jongeren tussen 18 en 29 jaar een gastronomisch driegangenmenu degusteren voor de prijs van 45 euro, inclusief aangepaste wijnen en water. Westtoer is samen met de Federatie Horeca Vlaanderen en restaurantgids Gault Millau initiatiefnemer van het project.

“West-Vlaanderen is een mekka van lekker eten en Bourgondisch leven”, zegt voorzitter Patrick Van Gheluwe van Westtoer vrijdag. “Met dit project zetten we twintig gedreven jonge mensen in de kijker. Mensen die kiezen voor kwaliteit en daardoor ideale ambassadeurs zijn voor ons toeristisch project.”

“West-Vlaams Jong Keukengeweld” wil in de eerste plaats jongeren laten kennismaken met de gastronomie. “Deze restaurants staan voor genieten. Ze zijn niet per definitief ‘le grand chique'”, zegt Van Gheluwe. “Met dit project kunnen de jongeren straks een gastronomische maaltijd nuttigen voor een bedrag dat lager licht dan het toegangsgeld aan sommige dancings.”

Gault Millau hielp de twintig chefs selecteren. De deelnemers zijn allen jonger dan 35 jaar. Het gaat om Olivier Christiaens (25) van Le Manoir 4 Saisons in Brugge, Henk Van Oudenhove (29) van Sans Cravate in Brugge, Bert Boussemaere (30) van ‘t Notarishuys in Diksmuide, Maarten Maselis (33) van de Gullegember in Gullegem, Jeroen Vankeirsbilck (28) van Découverte in Ieper, Wouter Creytens (34) van De Smaak in Izegem, Dave Debal (32) van Villared in Izegem, Marc Verduyn (31) van Mer l’Eau in Knokke-Heist, Martijn Defauw (22) van Kwizien Céline in Kortrijk, Olivier Dewulf (27) van St. Christophe in Kortrijk, Steven Dehaeze (32) van Culinair in Lauwe, Wannes Vandenberghe (24) van De Hooipiete in Lo-Reninge, Thijs Wortmann (29) van ‘t Wa Anders in Oostduinkerke, Laurent Gouwy (27) van Bistro Mathilda in Oostende, Christophe Snauwaert (35) van Toi Moi et la Mer in Oostende, Bert Recour (33) van Pegasus in Poperinge, Dirk Battheu (34) van ‘t Blauwers Huys in Poperinge, Kris Verscheure (33) van Ma Passion in Roeselare, Ruben Vancalbergh (31) van Ruben’s in Roeselare en Stefanie Verhaege (31) van El Parador in Tielt.

Meer informatie over “West-Vlaams Jong Keukengeweld” is te vinden op de website www.westvlaanderenlekkerland.be. Alle chefs en hun menu’s staan er gepresenteerd. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.