Jobs weg bij opleidingscentrum Syntra-West

Redactie KW

Door de gevolgen van de economische crisis en een besparing van de overheid moet het West-Vlaamse opleidingscentrum Syntra-West besparen op het personeel. Het reorganisatieplan van de vzw voorziet een vermindering van het personeelsbestand met dertien. Er werken nu 252 mensen. Het aantal naakte ontslagen wordt beperkt tot vijf. De overige jobs verdwijnen door natuurlijke afvloeiing of interne verschuivingen.

Syntra-West krijgt volgens woordvoerder Chris Jonckheere minder opdrachten uit de bedrijfswereld. Daarnaast is de toelage van de Vlaamse regering gedaald. Het centrum verwacht niet dat de heropleving van de economie onmiddellijk zal leiden tot meer opdrachten. De opleidingswereld is immers veranderd door de opkomst van internet, sociale netwerken, gespecialiseerde discussiefora, enz.

De opleidingen moeten ook steeds meer kort en krachtig zijn. “We willen een antwoord bieden op deze tendens maar tegelijk ook de continuïteit van onze organisatie veilig stellen”, zegt algemeen directeur Johan De Neve. “Daarom moeten we besparen op de kosten, waaronder de personeelsuitgaven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.