Infrabel plaatst boogbrug over sporen in Zwankendamme

Redactie KW

In de nacht van zaterdag op zondag zal Infrabel een grote boogbrug plaatsen over de sporen in Zwankendamme bij Zeebrugge. Dat moet zorgen voor een betere ontsluiting van de haven, zowel over de weg als over het spoor.

Het gaat om een vrij groot project. De stalen boogbrug is 90 meter lang en zal 25 meter boven de sporen uitrijzen. Aan het project hangt een prijskaartje van 7,7 miljoen euro. “Het is een groot project dat gepaard gaat met de verwachte groei van de haven van Zeebrugge. Bovendien zorgt het ook voor meer veiligheid en een betere doorstroming van het treinverkeer”, klinkt het bij Infrabel.

Burgemeester van Brugge Renaat Landuyt (sp.a) noemt de plaatsing letterlijk en figuurlijk een belangrijke brug. “Met dit project is een hangend dossier gedeblokkeerd. Het past in de volledige ontsluiting van de haven via spoor en weg”, aldus Landuyt.

Voorzitter van de haven Joachim Coens treedt de burgemeester bij. “De brug is heel belangrijk voor de toegankelijkheid van Zwankendamme, zowel voor fietsers als het wegverkeer. Dit past in de volledige bundel van het vormingsstation.” Eerder onderging ook het spoor ter hoogte van Zwankendamme al de nodige aanpassingen.

Zaterdag zijn de voorbereidingen al volop aan de gang, maar de hinder op het spoor blijft beperkt. Er werd ook geopteerd om de brug ‘s nachts te plaatsen om de problemen tot een minimum te herleiden. Zondag zullen er geen treinen rijden tussen Brugge en Zeebrugge, maar er is gezorgd voor vervangbussen. Wie meer info wil, kan terecht op de website van de NMBS en Railtime.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.