Huis Maes in Oedelem wordt omgebouwd tot dienstencentrum

Redactie KW

Burgemeester Johan De Rycke (CD&V) deelde tijdens een feestviering bij de Zusters O.L.V. van 7 Weeën in Beernem, mee dat het beruchte huis Maes in Oedelem tot een dienstencentrum zal worden omgebouwd. “In dat kader is onze aankoop van de twee woningen tegenover Huis Maes een verantwoorde aankoop, want op deze manier worden parkingplaatsen bij gecreëerd.”

De aanwezige gedeputeerde Dirk De fauw, voorzitter van Vivendo, kon dat alleen maar beamen. “We moeten nog het akkoord verkrijgen van ons directiecomité, dan gaan we naar het schattingscomité en vervolgens kunnen we starten met de administratieve zaken in verband met het huis Maes. We hadden er twee woningen kunnen uitbouwen, maar gezien deze omgeven zijn door appartementen, leek ons dat geen goede oplossing”.

Ook nieuw is het feit dat het park van het H. Hart, waar 43 serviceflats worden gebouwd, door de VZW Cura zal beheerd en onderhouden worden, terwijl de gemeente Beernem er eigenaar van wordt.

De burgemeester deelde de plannen mee tijdens de feestviering n.a.v. de inzegening van vijf projecten, gerealiseerd door de Zusters O.L.V van 7 Weeën te Beernem, waaronder het lokaal dienstencentrum Mirte, dagverzorgingscentrum Rosas, serviceflats Het Kloosterhof, kinderopvang ‘t Knipoogje en de kindercrèche Beertje Bink.

(RB, foto RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.