Hof van beroep spreekt Claudio Dell’Anno vrij van verduistering

Redactie KW

Claudio Dell’Anno, de winnaar van het VTM-programma ‘Mijn Restaurant! ‘ in 2009, is door het Gentse hof van beroep vrijgesproken. Hij werd beschuldigd van verduistering, maar het hof acht de beschuldiging onvoldoende bewezen

Claudio Dell’Anno werd ervan beschuldigd vlak voor het faillissement van het Kortrijkse restaurant Dell’Anno geld te hebben verduisterd. Uit de gecontroleerde bankverrichtingen bleek dat er op 28 april 2010 5.000 euro werd overgeschreven van de vennootschapsrekening van het restaurant naar zijn eigen privé-rekening. Twee dagen later haalde hij in Knokke het resterende saldo van 5.918 euro af. Het restaurant was op dat moment wel al eigendom van Xavier P., die alle aandelen van Dell’Anno had overgenomen.

Geen beroepsverbod

Voor de eerste transactie werd Dell’Anno vrijgesproken maar de rechter in eerste aanleg veroordeelde de man wel voor de geldafhaling in een ING-kantoor op de Lippenslaan in Knokke-Heist waar hij op dat moment verbleef. Dell’Anno ging in beroep omdat hij ook voor die geldafhaling wou worden vrijgesproken. “Hij heeft dat geld cash afgegeven aan Xavier P. voor de nieuwe vennootschap”, verdedigde zijn advocaat hem. Het openbaar ministerie vorderde in beroep vijf maand cel, een maand meer dan in eerste aanleg was uitgesproken, en vroeg ook een beroepsverbod. Maar het hof vindt dat het geleverde onderzoek onvoldoende is, en dat er heel wat zaken niet werden onderzocht. Dell’Anno wordt volledig vrijgesproken.

(Belga, foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.