Gouverneur Breyne breekt kuitbeen tijdens nieuwjaarsreceptie

Redactie KW

Gouverneur Breyne moet maandag onder het mes voor een kuitbeenbreuk die hij eerder deze week opliep tijdens de nieuwjaarsreceptie van het provinciepersoneel. Tijdens het bestijgen van het podium kwam hij toen ten val.

In het Focus & WTV-nieuws verklaarde hij toen aan onze journalist dat hij dat niet had voorbereid en dat het niet in het scenario stond. Hoe dan ook, na een medisch onderzoek stelde de arts een kuitbeenbreuk vast. Hij zit nu tijdelijk in een gips en maandag volgt een operatie.

Feestelijk afscheid

Aanstaande zaterdag is er overigens een feestelijk afscheid van West-Vlaanderen voorzien in de Hallen van Roeselare. Ondanks de breuk zal de Gouverneur daarop aanwezig zijn. Er worden op die dag tijdens zo’n 3.000 genodigden verwacht, van vrijwilligers uit het verenigingsleven tot toppolitici. Tijdens de feestzitting is er onder andere een panelgesprek met Yves Leterme, Kris Peeters, Johan Vande Lanotte, Jean de Bethune, Dirk De fauw en Karlos Callens en wordt er aan de hand van beelden teruggeblikt op de carrière van Paul Breyne als gouverneur van West-Vlaanderen.

Gouverneur Breyne breekt kuitbeen tijdens nieuwjaarsreceptie

Bekijk hier de reportage

(A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.