Gezin ziet gevel eigen woning instorten (UPDATE)

Redactie KW

In de Rupsenstraat in Zwevezele bij Wingene is woensdagavond een gevel van een woning ingestort. Niemand raakte gewond, maar het huis werd wel onbewoonbaar verklaard. Sinds begin deze week waren er renovatiewerken aan de gang aan de woning.

„Ik zaten samen met mijn vriendin en mijn dochter naar televisie te kijken, toen we plots luid gekraak hoorden”, vertelt de bewoner. “We snelden naar buiten en daar zagen we met onze eigen ogen de gevel instorten. Ik kan je het verzekeren, dat doet maar vies.” De zolder kwam volledig bloot te liggen. Op de benedenverdieping werd een binnenmuur beschadigd. „Gelukkig raakte er niemand gewond”

“Schade aanzienlijk”

De brandweer kwam ter plaatse om de woonst wind- en waterdicht te maken. Het huis werd onbewoonbaar verklaard. De bewoners vonden voorlopig onderdak in een mobilhome. De oorzaak is voorlopig onbekend, maar sinds begin deze week waren er renovatiewerken aan de gang. “Die schoten redelijk goed op”, vertelt de bewoner. „Gelukkig raakte er niemand gewond, maar de schade is toch aanzienlijk. Er werden al berichten de wereld ingestuurd dat ons huis onbewoonbaar zou zijn verklaard, maar een verzekeringsexpert moet daar uitsluitsel over brengen.”

Nacht in mobilhome

De eerste nacht bracht het gezin de nacht door in een mobilhome. „Nog een geluk dat we die hebben”, stelt de eigenaar „Het is behelpen, maar we slaan er ons wel door.”

(PVH/Belga)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Tielt) van vrijdag 30 april 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.