Het Davidsfonds, de Vrienden van de Musea, de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring, De Leiegouw, De Gidsenkring, Gidsenplus, Familiekunde Vlaanderen en Archeologie Zuid-West-Vlaanderen zijn de partners achter 'Verbaal Verhaal'. Het Erfgoedplatform coördineert. Alle lezingen vinden plaats in het auditorium van Kortrijk 1302 (tenzij anders vermeld). Iedereen is welkom.

Voor de democratische inkomprijs van 2 euro krijg je niet alleen een eminente spreker voorgeschoteld, je krijgt ook een gratis drankje achteraf. Schepen van Cultuur Axel Ronse: "We kunnen alleen maar aanmoedigen dat onze erfgoedverenigingen nauwer gaan samenwerken. Een maandelijks moment om het telkens vanuit een andere invalshoek te hebben over onze regionale geschiedenis zal iedereen aanmoedigen om deze verhalen verder te laten leven."

Op maandag 16 september geeft Marc Dubois de aftrap met een uiteenzetting over de impact van de grote infrastructuurwerken in Kortrijk. Hij brengt een verhaal dat elke Kortrijkzaan zal beroeren. Over hoe grote infrastructuurwerken de stad een ander aangezicht geven. Dubois vergelijkt de steden Gent, Oostende en Kortrijk wat betreft de stedelijke ontwikkeling. De spoorweginfrastructuur en vervolgens de autosnelwegen zijn bepalende factoren met een immense impact op de toekomst.

Het wordt geen lezing over mooie of lelijke gebouwen. De opzet is om de plaatselijke eigenheid van de stad te begrijpen. De kick-off vindt plaats op maandag 16 september om 19 uur in het auditorium van Kortrijk 1302 Houtmarkt/Begijnhofpark.

Het Davidsfonds, de Vrienden van de Musea, de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring, De Leiegouw, De Gidsenkring, Gidsenplus, Familiekunde Vlaanderen en Archeologie Zuid-West-Vlaanderen zijn de partners achter 'Verbaal Verhaal'. Het Erfgoedplatform coördineert. Alle lezingen vinden plaats in het auditorium van Kortrijk 1302 (tenzij anders vermeld). Iedereen is welkom.Voor de democratische inkomprijs van 2 euro krijg je niet alleen een eminente spreker voorgeschoteld, je krijgt ook een gratis drankje achteraf. Schepen van Cultuur Axel Ronse: "We kunnen alleen maar aanmoedigen dat onze erfgoedverenigingen nauwer gaan samenwerken. Een maandelijks moment om het telkens vanuit een andere invalshoek te hebben over onze regionale geschiedenis zal iedereen aanmoedigen om deze verhalen verder te laten leven."Op maandag 16 september geeft Marc Dubois de aftrap met een uiteenzetting over de impact van de grote infrastructuurwerken in Kortrijk. Hij brengt een verhaal dat elke Kortrijkzaan zal beroeren. Over hoe grote infrastructuurwerken de stad een ander aangezicht geven. Dubois vergelijkt de steden Gent, Oostende en Kortrijk wat betreft de stedelijke ontwikkeling. De spoorweginfrastructuur en vervolgens de autosnelwegen zijn bepalende factoren met een immense impact op de toekomst. Het wordt geen lezing over mooie of lelijke gebouwen. De opzet is om de plaatselijke eigenheid van de stad te begrijpen. De kick-off vindt plaats op maandag 16 september om 19 uur in het auditorium van Kortrijk 1302 Houtmarkt/Begijnhofpark.