Gastgezin ontvangt voor het 15de jaar op rij dezelfde kinderen

Redactie KW

Bertrand Majoor en Nancy Catrysse hebben voor het 15de jaar op een rij wel heel speciale logés : de Roemeense zusjes Brigitta en Noemi Magyari. “In 1994 hadden we voor het eerst Brigitta op bezoek, en nu komt ze nog altijd, samen met haar zus.”

Ten huize Majoor heerst een gezellige drukte. Ik verwachtte een mengeling van Engels en andere vreemde klanken, maar ik hoor alleen maar plat West-Vlaams. “Vanaf het moment dat ze voet op Belgische bodem zetten, spreken Brigitta en Noemi Vlaams”, glundert Bertrand. “Toen Brigitta voor de eerste keer bij ons logeerde, probeerden we nog via een Roemeens woordenboekje te communiceren maar we gaven dat algauw op. Na een week of vier sprak Brigitta evengoed Vlaams als wij, en tegenwoordig schrijven ze zelfs in het Nederlands !”

Vijftien jaar geleden…

Dakwerker Betrand Majoor (50) is al vele jaren samen met bediende Nancy Catrysse (42). Het koppel heeft zelf geen kinderen en dat was ook onrechtstreeks de aanleiding om Roemeense kinderen naar België te laten komen.

“Hier in Staden was er elk jaar een groot feest dat georganiseerd werd door Milac en Kinderen Zonder Grenzen”, vertelt Bertrand. “Daar werden pakketten ingezameld voor Roemeni Die bevatten onder andere zeep, waspoeder en schoolgerief.” Zo hoorde hij via via over de vzw Huroki en de vakanties van Roemeense kinderen in België. “Nancy en ik wilden dat ook wel eens proberen en vroegen of het mogelijk was om een Roemeens meisje bij ons te laten logeren.” Op die manier kwam Brigitta Magyari bij het gezin Majoor terecht. (Joke Lefevere)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 7 augustus 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.