Franse kampioen Chavanel laat speciale tourfiets voor 14 juli lakken in Ruiselede

Redactie KW

De Franse wielerkampioen Sylvain Chavanel laat in Ruiselede een speciale Tourfiets spuiten. Daarmee wil hij volgende week uitpakken op de Franse nationale feestdag. Het lakwerk gebeurt in het atelier van David Meirhaeghe, de jongere broer van Filip, oud-wereldkampioen mountainbike. Zo’n uniek en persoonlijk ontwerp blijkt trouwens steeds populairder, ook bij wielertoeristen.

“Het is een grote eer dat ik daaraan mag werken,” zegt David Meirhaeghe. Zo’n uniek frame moet de Franse kampioen prikkelen en motiveren. En ook helpen aan de ritwinst, als het kan. “Zoals hij gelakt is, zal hij glijden door de wind, zonder probleem. Dit zou wel leuk zijn, natuurlijk. Voor hem en ook voor mij. Dan kan ik zeggen: wel, ik heb die gelakt. Dat is wijs.”

Steeds meer wielertoeristen willen trouwens een persoonlijke toets geven aan hun fiets. “Het kan niet zot genoeg zijn, vind ik. Naakte vrouwen op de fiets, houtdesign-structuur op fietsen. Een beetje van alles. Zelfs iemand van 16 jaar die de naam van zijn vriendin erop wil. Dat noem ik zot. In principe is alles mogelijk.”

Maandag gaat de fiets richting Tour. Om donderdag 14 juli de Fransen gek te laten worden.

Franse kampioen Chavanel laat speciale tourfiets voor 14 juli lakken in Ruiselede

Bekijk hier de reportage

(JV/AD)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.