Eerste bedrijven starten hun bouwwerken op nieuw bedrijventerrein Ter Vlucht in Ardooie

Redactie KW

In Ardooie zijn de eerste bedrijven gestart met hun bouwwerken op een nieuw bedrijventerrein van 10 hectare. Het is een privé-eigenaar die de gronden ontwikkelde en dat is vrij uitzonderlijk.

Het nieuw regionaal bedrijventerrein Ter Vlucht in Ardooie ligt aan de E403 snelweg. De bedrijven die zich hier vestigen moeten minimum 5000 vierkante meter groot zijn. De helft van het terrein is al ingepalmd. ‘De helft van het park is al verkocht. We hebben 10 ha en er is al 5 ha verkocht aan drie bedrijven in Ardooie, Pittem en Izegem”, zegt ontwikkelaar Jos Dumoulin.

Private ontwikkeling

In drie jaar tijd was het terrein gebruiksklaar. Volgens de initiatiefnemers ging het zo snel omdat het om een privé-ontwikkeling gaat en er geen intercommunale aan te pas kwam. Dumolin, die de eigenaar adviseerde, is een grote voorstander van private ontwikkeling. “Meestal zijn het boeren die getroffen zijn door de inkleuring van landbouwgebied als industriegebied. Ik vind dat mensen zelf de kans moeten krijgen om het te ontwikkelen. De onteigeningen gebeuren nu aan landbouwprijzen en dat is niet dragelijk voor de mensen die dan moeten herlokaliseren”.

(K.B./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws van WTV vanaf 18u00

Eerste bedrijven starten hun bouwwerken op nieuw bedrijventerrein Ter Vlucht in Ardooie

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.