Een nieuw leven voor gemeentecomputers in Ledegem

Redactie KW

Een vijftal computers, die het gemeentebestuur niet langer kon gebruiken, hebben nu een nieuwe bestemming gevonden in Lokaal Dienstencentrum De Kring.

De vijf computers, die een gift zijn van het gemeentebestuur, worden nieuw leven ingeblazen en dienen voortaan voor het easy-e-space project dat plaatsvindt in het Lokaal Dienstencentrum De Kring. “Voor velen is de computer vanzelfsprekend, maar voor anderen is de computer een moderne vorm van techniek waar men nog niets van kent”, aldus centrumleidster Sabine Despiere.

In een reeks van zes lessen op woensdagmorgen wil men deze personen laten kennis maken met de computer, onder begeleiding van een enthousiaste vrijwilligster. Aan kleine groepjes van vijf personen worden de basisbeginselen van het werken met de PC bijgebracht.

Basisopleiding voor computeranalfabeten

“Door deze gift van de gemeenten kunnen we computerles geven aan mensen die computeranalfabeet zijn. In deze lessen wordt er de basis gegeven van o.a. hoe werkt de muis, hoe maak ik een mailaccount aan, hoe stuur ik mails, en dit in 6 lessen. De mensen kunnen na deze cursus de keuze maken om dan aan te sluiten in de initiatiecursus van het CVO of verder te komen oefenen in de openbare computerruimte.”

De gekregen computers zijn computers die afgeschreven werden door de gemeente. In de toekomst zouden er nog verder computers kunnen gegeven worden.

(LDE – Foto JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.