Zillebeke en Vlamertinge krijgen geldautomaat, Elverdinge valt uit de boot


Stad Ieper en Batopin hebben na vele jaren onderhandelen een concessie ondertekend om twee bankneutrale bankautomaten te plaatsen in Vlamertinge en Zillebeke. Een tijdlang was er sprake dat ook Elverdinge een bankautomaat zou krijgen, maar die deelgemeente valt uit de boot. “Door een pobleem met gasleiding die onder locatie liep”, zegt schepen van Lokale Economie Diego Desmadryl.
Het stadsbestuur van Ieper is al vele jaren vragende partij naar geldautomaten in de deelgemeenten, maar nu is er eindelijk witte rook. “Na bijna drie jaar hebben we eindelijk een concessie ondertekend met Batopin”, zegt een tevreden schepen van Economie Diego Desmadryl (Team Ieper). “Dit was een dossier waar heel veel tijd en energie werd ingestoken. In eerste instantie kregen we de toezegging dat we konden beschikken over twee locaties, met name Elverdinge en Vlamertinge. We waren daarmee tevreden, maar we bleven druk zetten. Elverdinge en Vlamertinge zijn immers twee deelgemeenten die naast elkaar liggen, terwijl het zuidelijke deel van Ieper niet afgedekt was. Het onderzoek werd weer geopend en dan kwam Zillebeke als tweede locatie uit de bus. Helaas slaagden we er niet in om de geldautomaat in Elverdinge dan te behouden. Daar kon voorlopig geen geschikte locatie in eigendom van de stad worden gevonden. Het probleem was onder meer een gasleiding die onder de beoogde locatie liep.”
In Vlamertinge komt de geldautomaat op de parkeerzone bij het ontmoetingscentrum. In Zillebeke wordt de bankautomaat geplaatst in de Pastoriestraat ter hoogte van het Chirolokaal. “We kozen bewust voor locaties die goed bereikbaar zijn en aansluiten bij het bestaande straatbeeld. De werken ter voorbereiding van de plaatsing worden binnenkort ingepland. We hopen voor de zomer de twee realisaties rond te hebben”, vervolgt Diego Desmadryl.
Negen jaar
Batopin, een samenwerking tussen de banken KBC, ING, BNP Paribas Fortis, Belfius en Fintro, zal instaan voor de realisatie, uitbating en het onderhoud van de kiosken. De stad stalt de locaties kosteloos ter beschikking voor een periode van negen jaar, met mogelijkheid tot verlenging. “Ieper werd eigenlijk goed bedeeld. Er konden iets meer dan 900 automaten verdeeld worden over 700 gemeenten. De meeste steden en gemeenten krijgen dus maar één automaat extra. Dat wil niet zeggen dat we niet verder zullen kijken, maar het wordt heel moeilijk om nog meer geldautomaten te bekomen”, besluit Diego Desmadryl.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier