https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

West-Vlaamse families tonen interesse in Kortrijks golfproject

Het terrein van Golfclub De Palingbeek in Hollebeke. Enkele aandeelhouders van de club willen zich samen kandidaat stellen voor de ontwikkeling van een golfterrein in Kortrijk.©Jan Degoe GF
Het terrein van Golfclub De Palingbeek in Hollebeke. Enkele aandeelhouders van de club willen zich samen kandidaat stellen voor de ontwikkeling van een golfterrein in Kortrijk.©Jan Degoe GF
Redactie KW

Een consortium van vier West-Vlaamse families wil zich kandidaat stellen voor de aankoop en ontwikkeling van een golfterrein aan het Beneluxpark op ’t Hoge in Kortrijk. Op 28 april lanceerden Leiedal en de stad Kortrijk een oproep tot kandidaten. De families Claeys en De Nolf (Roularta), Willy Deceuninck en Dirk Vermunicht, niet toevallig behorend tot de drijvende aandeelhouders achter Golfclub De Palingbeek in Ieper, werken aan een dossier.

“Een golfclub in Kortrijk zien we voor alle duidelijkheid als een zelfstandig en onafhankelijk initiatief. Maar het is evident dat er wel een complementariteit tussen beide clubs kan bestaan. De Palingbeek, gelegen in de Westhoek, is een echte ‘country club’ en staat voor sportief onthaasten. De idyllische ligging brengt echter ook uitdagingen met zich mee en net op dat gebied scoort de locatie in Kortrijk uitmuntend. De inplanting in een dynamische omgeving als het Beneluxpark en de uitstekende bereikbaarheid biedt een unieke kans om de golfsport te promoten bij een nieuw publiek”, klinkt het.

Start to golf

In coronatijden hebben jonge gezinnen al gezorgd voor een enorme aangroei van het aantal nieuwe golfers. De Vlaamse Golffederatie boekt succes met de Start to golf-campagne en de clubs organiseren zich om de starters optimaal te begeleiden. Golf kan je op elke leeftijd starten en op hoge leeftijd blijven spelen. Maar hoe vroeger je begint, hoe groter de kans om een hoog niveau te halen. Dat er nog veel groeipotentieel is, blijkt uit de cijfers. Waar vandaag in België een goeie 60.000 golfers zijn ingeschreven, zit Nederland aan bijna 380.000 spelers.

Ambitieus project

“In onze ogen moet een Golf Club Kortrijk alles in huis hebben om mensen te lanceren in deze uitdagende sport. Dit betekent een professionele infrastructuur om les te geven, een moderne practicebaan en uiteraard een compact course waarop mensen hun officieel golfvaardigheidsattest kunnen behalen. Ook een professionele jeugdwerking behoort absoluut tot de ambities. De volgende Manon De Roey of Thomas Pieters moet uit Kortrijk komen”, aldus het consortium.

In de volgende weken wordt de kandidatuurstelling verder uitgewerkt om deze begin juni officieel in te dienen. Elementen die hierbij tevens worden bestudeerd, zijn het aanbieden van (een) complementaire sport(en), een aantrekkelijk horeca-aanbod, faciliteiten rond sport en gezondheid, enz. Daarbij is het de bedoeling ook volop te rade te gaan bij de bedrijven in het Benelux- en Kennedypark en de hogescholen en universiteiten in de ruimere omgeving.

Iedereen die meer info wenst of ideeën, opmerkingen of suggesties wil aanbrengen, kan terecht op www.kortrijk.golf of via email naar info@kortrijk.golf .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.