Werknemers BM Engineering voeren opdrachten uit als alternatieve, coronaveilige teambuilding

BM Engineering telt creatieve zielen. Op de foto herkennen we een aantal collega's tijdens de teambuilding vorig jaar. © gf
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Nu de coronacijfers opnieuw de hoogte in gaan, is het aan de werkgevers om creatief om te springen met teambuildings. De directie van het Kortrijkse bedrijf BM Engineering besloot daarom het creatieve aspect dit jaar zijn vrije loop te laten gaan.

“Het organiserende team besloot om een heuse ‘Fata Morgana’ te organiseren als alternatief voor onze teambuilding. Het is de bedoeling dat we met de werknemers 25 opdrachten uitvoeren gedurende een achttal weken”, verduidelijkt Peter De Schrijver van BM Engineering.

In totaal bedacht de organiserende macht maar liefst 25 challenges met verschillende moeilijkheidsgraden. “Alle opdrachten werden bedacht door het intern organiserende team en zijn volledig coronaveilig opgesteld. Er werden ook verschillende moeilijkheidsgraden toegevoegd”, vertelt Peter De Schrijver nog. “Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad krijgen we extra punten. Bijvoorbeeld het schrijven van een rocknummer, tijdens de middagpauzes zoveel mogelijk kilometers wandelen of een BV uitnodigen voor een rondleiding.”

Teamsfeer prioriteit

In totaal kan men 11.000 punten verzamelen door alle challenges met succes af te werken. “Iedereen is uiteraard enorm gemotiveerd. We hopen toch minstens 80 procent te behalen, waarmee we een budget winnen voor een teamactiviteit naar keuze in betere tijden. Als we de 80 halen, dan hebben we ineens ook alle beloningen voor de lagere procenten binnen en dat is natuurlijk heel fijn”, besluit een gemotiveerde Peter.

Ondertussen werken bijna 60 collega’s toe naar de maximumscore. De werknemers hebben daarvoor nog de tijd tot 27 november. Het worden dus spannende tijden voor BM Engineering uit Kortrijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.