https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tweelingbroers gaan samen met pensioen: “35 jaar lang gingen we elke dag samen naar het werk”

Geert (links) en Gino Pouillie willen nu vooral genieten van hun pensioen. “We zullen ons zeker niet vervelen.”© JCR
Geert (links) en Gino Pouillie willen nu vooral genieten van hun pensioen. “We zullen ons zeker niet vervelen.”© JCR
Redactie KW

Na 35 jaar samen gewerkt te hebben in Picanol in Ieper gaan Geert en Gino Pouillie (58) nu ook samen met pensioen. Voor de tweelingbroers uit Langemark wordt het straks toch wat wennen om niet meer elke dag samen op pad te zijn.

Geert en Gino Pouillie werden op 19 juni 1962 geboren als oudste zonen van wijlen Michel Pouillie en wijlen Paulette Vanhaelemeersch. Hun hele jonge leven brachten ze, zoals het tweelingen betaamt, samen door. “Na de lagere school in Langemark trokken we naar het VTI in Ieper, waar we allebei de richting A2-mechanica volgden”, vertelt Geert, die enkele minuten ouder is dan Gino.

Ook hun beroepsloopbaan begonnen ze samen. “We zijn toen als 18-jarigen op verschillende plaatsen gaan solliciteren, altijd samen”, herinnert Gino zich. “Uiteindelijk mochten we in de zomer van 1980 ook allebei beginnen in de firma Pinguin in Westrozebeke.” Geert bleef daar echter maar een paar maanden. “Want op 1 december 1980 moest ik me aanmelden bij het leger”, vertelt hij. “In juni 1981 zat mijn legerdienst er op, maar ik keerde niet meer terug naar Pinguin alhoewel ik wel die kans kreeg. Maar ik kon toen aan de slag in Picanol en dat sloot toch meer aan bij hetgeen ik geleerd had op school.”

“Als 18-jarigen begonnen we hier en daar te solliciteren, altijd samen”

Tussen 1981 en 1986 was de enige periode dat de twee broers niet samen werkten, tot Gino besloot om zijn broer te gaan vervoegen bij de Ieperse firma. “Ik herinner me nog dat ik toen met hem mee geweest ben naar dat sollicitatiegesprek”, stelt Geert. “We kregen daar te horen dat Gino de week nadien al mocht beginnen in Picanol.”

Elektrische fiets

Het was voor de tweelingbroers het startschot voor een 35 jaar lang durende periode waarbij ze elkaar – zeker tijdens de werkweek – elke dag zagen. “We gingen elke dag samen naar het werk. De eerste 31 jaar was dat met de auto en de laatste vier jaar met de elektrische fiets die we via het bedrijf konden aankopen. We werkten altijd in een ploegenstelsel, maar dat hield ons niet tegen om de fiets te nemen.”

Geert en Gino zijn trouwens niet de enigen van hun familie die in Picanol gewerkt hebben. “Ook mijn vrouw Christel, mijn jongste zoon Brecht, onze jongere zus Nancy en onze neef Hubert hebben er een tijdje gewerkt. Het was bijna een familiebedrijf”, lacht Geert. “En sinds kort is nu ook mijn schoonzoon Hechem er aan de slag”, vult Gino aan.

Geert trok op maandag 26 april voor de laatste keer de deur van het bedrijf achter zich dicht. Voor Gino is het vandaag, vrijdag 7 mei, de allerlaatste werkdag uit zijn loopbaan. Na 40 jaar gewerkt te hebben in eerst Pinguin en nadien Picanol is het voor de broers nu tijd om te genieten van de vrije tijd die ze zullen hebben. “Fietsen, tuinieren, vissen en vooral ook genieten van de kinderen en kleinkinderen”, somt Geert op wat hij de komende jaren wil doen. “We zullen ons zeker niet vervelen”, besluit Gino.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.