Topchef sluit restaurant in Bissegem en verhuist naar Waregem

David Selen is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. (Foto KDS)
Redactie KW

Zestien op twintig in de restaurantgids Gault&Millau en toch beslist chef David Selen om zijn gelijknamige restaurant in Bissegem begin 2017 te sluiten.

De statige villa langs de Meensesteenweg waarin Restaurant David Selen is gevestigd, staat sinds kort te koop. David Selen wil begin 2017 zijn restaurant sluiten. “De horeca is er de jongste jaren niet gemakkelijker op geworden: zeer hoge sociale bedragen, hoge personeelskosten, de witte kassa… Het zijn allemaal factoren die mij doen twijfelen: waarom doe ik dit nog? Ik heb jaren keihard en met veel passie gewerkt, maar ik voel dat het tijd is voor iets anders. Ik ben veertig geworden, het is nu of nooit.”

Ik heb heel hard gewerkt voor een ster, maar het is niet gelukt

De chef behaalde begin dit jaar nog een zestien op twintig met lovende commentaren in de Gault&Millau, maar dat is niet voldoende. “De Gault&Millau is de Michelingids niet”, zegt hij. “Ik heb heel hard gewerkt voor een ster, maar het is niet gelukt. Dat is jammer, maar dat is niet de reden om ermee te stoppen. Het is gewoon tijd voor iets anders.”

Selen wil een nieuw project starten in Waregem, waar hij ook woont. “Een resto/bar waar klanten rustig iets kunnen drinken en lekker kunnen eten. Geen stijf gedoe, maar een plek waar een leuke ambiance hangt. Dat is volgens mij waar de mensen van vandaag naar op zoek zijn. En ikzelf ook. Ik wil weer meer tussen de klanten staan.”

David Selen startte zijn carrière bij Villa Marquette in Marke en werkte bij ‘t Convent in Lo-Reninge en Kwizien Céline in Kortrijk. Daarna was hij twee jaar gerant bij L’Improviste in Kortrijk. In 2009 besliste hij om Restaurant David Selen te openen in Bissegem. Het pand wordt te koop aangeboden via korfimo.be.

(NVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier