Vlaams minister Demir wil geen extra treinen naar de kust

De minister ziet het nut niet in van extra treinen.© Belga
De minister ziet het nut niet in van extra treinen.© Belga
Bron: Belga

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) wil de toestroom van toeristen met de trein naar de kust laten inperken. Voor haar kan in er in geen geval sprake zijn van extra treinen. Ze vraagt federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) in te grijpen. Dat heeft ze gezegd aan VRT NWS.

“Aangezien er niets open is, vraag ik me af wat je er als burger – gepakt en gezakt – daar zal moeten doen”, zegt Demir. “Als de terrassen niet open zijn, kan je nergens naar het toilet.”

De N-VA van Demir heeft er de afgelopen tijd op verschillende politieke niveaus voor gepleit om tijdens de paasvakantie de terrassen te openen. Zowel Vlaams-minister Jan Jambon, partijvoorzitter Bart De Wever als Kamerfractieleider Peter De Roover hebben er deze week een lans voor gebroken.

Stadsparken

Ze vrezen ervoor dat mensen weer aan de kust en in stadsparken zullen samentroepen. Door de terrassen te laten openen zouden de mensen gespreid worden en zouden de mensen ook naar het toilet kunnen gaan.

Ook de kustburgemeesters zij pro, terwijl de kusthoreca niet gewonnen is voor het idee. De horeca wil eerst zekerheid dat de rest van de horeca, ook de collega’s zonder terras, op 1 mei kan opengaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.