Vespaverhuur Vitesse is nieuwe toeristische troef in Wingene

Laurens Deblaere. (foto Nele)
Laurens Deblaere. (foto Nele)
Redactie KW

Via Vitesse kan iedereen een Vespa huren om zo rond te toeren om en rond de gemeente. Laurens Deblaere startte met deze verhuur van vier gloednieuwe Vespa’s. “Dit is een succesformule geworden”, weet Laurens.

“Ik werk als servicetechnieker bij Dumoulin Service in Torhout, maar in mijn vrije tijd ben ik liefhebber van mooie auto’s en sportwagens”, opent Laurens Deblaere (34).

“Jaarlijks organiseer ik een rondrit onder de naam Carbecue. Door corona werd dit moeilijker en de pandemie deed mij nadenken. Al vlug bleek dat gezinsuitstappen of een uitstap in een kleinere groep wel mochten. In mijn achterhoofd hield ik het idee vast om Vespa’s te verhuren, gekoppeld aan een mooie rondrit. Mijn vriendin Jessika Van Ackere zag iets in mijn idee en zo is alles begonnen. Ik stampte Vitesse uit de grond en ging van start met mijn unieke bijberoep. Voortaan heeft Wingene een nieuwe toeristische troef.”

Avontuur

Op 1 mei ging Laurens van start. “Ik beschik nu over vier Vespa’s, maar in de toekomst kan dat uitbreiden. De start was alvast een succes. Bij een gezinsuitstap kunnen de kinderen achterop en ze blijven makkelijk zitten dankzij de bagagekoffer. Huurders kunnen zelf hun route uitstippelen of kiezen voor een uitgestippelde route met tussenstops. Mensen die op zoek zijn naar een leuk cadeau of die tijdens een rondrit iets meer willen zoals een picknick, lunch of dessertbuffet: alles is bespreekbaar.”

“De huurders worden verwelkomd in de schuur in de Uitkantstraat 1 in Wingene met een heerlijk drankje en krijgen er de nodige uitleg. Daarna kan je de baan op en zo genieten van een mooi avontuur. De Vespa kan je huren van 9 tot en met 18 uur.”

Naar de toekomst toe wil Laurens Vitesse verder uitbreiden. “Ik heb plannen om alles autonoom te laten verlopen. De huurder kan dan de Vespa via een sleutelcode afhalen in de schuur, waar een drankje klaarstaat en tussendoor een filmpje wordt getoond over de werking. Een website komt er ook, maar voorlopig gebeuren de boekingen nog via sociale media of telefonisch.”

(NS)

Vitesse vind je in de Uitkantstraat 1. Meer info of reserveren via 0475 41 80 37 of vitesse.verhuur@hotmail.com .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier