Toeristische gids ‘Visit Jabbeke’ gaat internationale toer op: “Focus ligt op actieve beleving”

Visit Jabbeke werd met de nodige trots voorgesteld. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Visit Jabbeke werd met de nodige trots voorgesteld. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Met ‘Visit Jabbeke’ heeft de gemeente Jabbeke een nieuwe toeristische gids die alle toeristische, culturele, historische en culinaire troeven omvat van het Permekeland. Er wordt duidelijk gemikt op de ‘Brugse toeristische markt’, want de gids is opgesteld in vier talen.

De gemeente Jabbeke en de Werkgroep Toerisme van Jabbeke een vernieuwde toeristische gids ontworpen en uitgegeven hebben die tegen het einde van de maand in de brievenbus zal vallen van alle Groot-Jabbeekse gezinnen. Maar uiteraard zal de gids ook vrij verkrijgbaar zijn op een aantal toeristische locaties en bij de gemeentehuizen van Varsenare en Jabbeke.

Visit Jabbeke heeft als ondertitel genieten en beleven en de nadruk ligt via wandel- en fietsroutes inderdaad op actief beleven. “Jabbeke heeft veel troeven voor zachte recreatie, alleen zijn ze nog altijd te weinig bekend buiten Jabbeke. In de regio van het Brugse Ommeland, maar ook in heel Vlaanderen of in het buitenland kent men ons hoogstens via de nalatenschap van de kunstschilder Constant Permeke en het gelijknamige museum. Deze gids probeert daar verandering in te brengen”, hoopt schepen Claudia Coudeville.

“In de gids is er heel wat aandacht voor erfgoed, natuur, het verkennen van de regio met de fiets, maar ook voor domeinen zoals het Vloethemveld. Grote aandacht krijgen de zes erfgoedwandelingen. Het geheel biedt een bijna volledig overzicht aan de rijkdom van Jabbeke aan geschiedenis, erfgoed of cultuur.”

“We zijn toch wel wat fier om te vertellen dat de historische inhoud, alsook de vijf nieuwe erfgoedwandelingen en variant op de erfgoedfietstocht van 35 km Permeke achterna ontwikkeld werden door Café Cultuur Jabbeke en onze gemeentelijke cultuurfunctionaris”, zegt Johan Ryheul van Café Cultuur.

Erfgoedclips

“Sommige leden van de werkgroep en ook de schepen van Cultuur en Toerisme waren proefkonijn om de wandelroutes uit te proberen voor verdere evaluatie. Achteraan de gids is er een overzichtskaart met de erfgoedfietstocht en alle 30 QR-codes van de erfgoedclips van Café Cultuur Jabbeke opgenomen. We staken met onze vereniging niet minder dan 900 uur in de aanmaak van deze clips, gefilmd door Stijn Vandamme.”

(PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier