Poperinge stelt nieuw toeristisch programma voor

We zien de de medewerkers van de toeristische dienst. © MD
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

In het Hopmuseum in Poperinge werd het nieuwe toeristische seizoen op gang getrapt. Onder grote belangstelling van de sector werd het jaarprogramma voorgesteld.

Na een jaar pauze kon de traditionele startavond toerisme opnieuw plaatsvinden. Met de ‘Maand van de Hopscheuten’ in maart, startte het seizoen alvast succesvol. Het Hopmuseum zwaait de deuren open en er wordt reikhalzend uitgekeken naar een jaar zonder beperkingen. “2022 wordt een belangrijk jaar voor toeristische vernieuwing. Verschillende projecten zitten in de pijplijn, zoals de herinrichting van het Hopmuseum met de Stadsschaalsite en het uitkijkpunt op de Duitse toren. Daarnaast wil de Dienst Toerisme de banden met de toeristische spelers nauwer aanhalen en haar rol van coördinator en katalysator versterken”, zegt toerismeschepen Klaas Verbeke (CD&V).

Dit jaar werd geen toerismetrofee uitgereikt. In plaats daarvan zetten burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) en schepen Klaas Verbeke alle aanwezigen in de bloemetjes voor hun volharding en positiviteit de afgelopen periode. Horeca-uitbaters, logiesverstrekkers, gidsen en toeristische ondernemers zijn belangrijke ambassadeurs van de stad en regio en werden daarom bedankt met een biertje met de klinkende naam ‘Deurezetter’.

Jaarprogramma

Het nieuwe jaarprogramma werd voorgesteld. Met stip bovenaan de agenda staan het Kunstenfestival Watou en Lekker Westhoeks. De gekende 1-mei rommelmarkt, wekelijkse wandel- en fietstochten en tal van activiteiten in het Hopmuseum ontbreken niet op de kalender. Het Weekend van het Volkscafé, het Gregoriaans Festival, De Maria-Ommegang en het kamp van de Vierdaagse van de IJzer zijn terug van weggeweest.

Nieuwigheden voor 2022 zijn de meerdaagse wandeling van 80 km Triootje Westhoek, het project ‘Boer zkt. Bank’, de expo van Luc Ameel en de brouwworkshops in het Hopmuseum. Benevens het eigen aanbod, ondersteunt de stad ook privé-initiatieven zoals de lokale musea Museumhuis Lucien De Gheus en ’t Neerhof en nieuwkomers zoals Westhoek Découverte, Keikopwielen, J-fun en Beerwalk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.