Brugge zet hondvriendelijke zaken in de kijker: “Ze kunnen hier zelfs smullen van hondenijsjes”

Deze hond geniet alvast van een ijsje. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In heel wat Brugse handels- en horecazaken zijn ook honden meer dan welkom. Dat wil Shopping Brugge graag in de kijker zetten met een influencercampagne en een lijst met meer dan 70 hondvriendelijke zaken. Bij Gelataria Da Vinci krijgt je hond zelfs een puppychino of hondenijsje. “Brugge wordt door European Best Destinations genoemd als één van de elf meest hondvriendelijke steden”, zegt schepen van Dierenwelzijn Mathijs Goderis.

In Brugge hoef je zeker niet te twijfelen om je trouwe viervoeter mee op uitstap te nemen, want honden worden er met open armen ontvangen. Dat is de boodschap die ‘Shopping Brugge’ – de werking van Stad Brugge die de handelaars ondersteunt en promoot – wil meegeven met een campagne rond hondenvriendelijk Brugge.

70 adresjes

Shopping Brugge wil de zaken waar je hond rustig aan je voeten mag liggen terwijl je geniet van een lekkere maaltijd, of waar die gezellig mee snuffelt tussen kledij en interieuritems, duidelijk in de kijker zetten. Al deze hondenvriendelijke adresjes, meer dan 70 in totaal, vanaf nu duidelijk herkenbaar dankzij een kleurrijke sticker aan het raam.

Heel wat van die plaatsen bieden ook iets extra aan voor de bezoekende viervoeters: dat gaat van een bakje water en een hondensnoepje tot rustplaats en zelfs een ‘puppychino’ of hondenijsje. Dat laatste is overigens te verkrijgen bij het populaire ijssalon Gelateria Da Vinci in de Geldmuntstraat 34.

Kip en bouillon

Het is zaakvoerster Sylvia Manders die het initiatief nam voor de opmerkelijke lekkernij. “Ik merkte aan de vele klanten met honden in de zaak dat ook de honden wel interesse hebben in de ijsjes. Mijn eigen hond zag ik ook vaak likkebaarden en ik liet hem dan ook wel al eens aan een ijsje likken”, zegt de zaakvoerster. “En dan kwam ik op het idee om een ijsje te ontwikkelen dat specifiek op honden is gericht. Dat heeft een speciale samenstelling met onder meer kip, een bouillon van kip en gelatine om alles mooi bij elkaar te houden. En dat plaatsen we dan op een klein hoorntje dat de hondjes natuurlijk ook kunnen opeten.”

“Ik kwam op het idee om een ijsje te ontwikkelen dat specifiek op honden is gericht”

“Het is heel leuk om de baasjes met hun hondjes bezig te zien terwijl ze aan het ijsje likken. En ik mag wel zeggen dat het toch al een behoorlijk groot succes geworden is. Steeds meer mensen willen hun huisdieren laten meegenieten tijdens een uitstapje.”

Ook Klare Naert, medewerkster van Shopping Brugge, komt regelmatig met haar trouwe viervoeter genieten van een ijsje bij Gelataria Da Vinci.

“Op de website van European Best destinations wordt Brugge al uitgelicht als één van de meest hondenvriendelijke steden van Europa”

Om de campagne rond ‘hondenvriendelijk Brugge’ extra in de verf te zetten, komt influencer Chloé Vandenbussche trouwens met haar hond Wolfje enkele deelnemende adresjes bezoeken. Dat bezoek wordt uitgebreid in beeld gebracht en gedeeld met haar 59.500 volgers op Instagram een 77.900 volgers op TikTok. “Dit is opnieuw een positieve campagne van ons centrummanagement waarbij we meer dan 70 Brugse zaken in de kijker zetten”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys (Vooruit).

Lijst online

“Op de website van European Best destinations wordt Brugge al uitgelicht als één van de meest hondenvriendelijke steden van Europa. Door deze unieke campagne willen we dit nog eens extra in de verf zetten”, geeft schepen van Dierenwelzijn Mathijs Goderis nog mee.

Op de stedelijke website van Brugge staan alle zaken waar honden een bijzonder welkom krijgen netjes opgelijst. Er staat telkens bij wat voor extra’s er precies gedaan wordt voor de honden, zoals het aanbieden van water of hondensnoepjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier