Britse krant prijst Heuvelland als topbestemming

Onder meer ‘t Hellegat kreeg een mooie vermelding in het artikel over de topbestemmingen.© Archieffoto 2017 thgl
Onder meer ‘t Hellegat kreeg een mooie vermelding in het artikel over de topbestemmingen.© Archieffoto 2017 thgl
Redactie KW

In de Britse krant The Guardian verscheen recent een artikel over de 21 toeristische topbestemmingen in 2021, verdeeld over 21 verschillende landen. Voor België koos de journalist voor Heuvelland. “Laat ons hopen dat naast corona ook Brexit geen roet in het eten komt gooien,” zegt Stefaan Decrock, diensthoofd toerisme.

The Guardian bericht onder meer over Camping Nachtegaal op de Rodeberg in Westouter. Vooral de aanwezigheid van vintage caravans lokte de aandacht van de Britse journalist. Hij praat in zijn artikel over kamperen midden in de natuur, maar dan wel met hedendaags comfort.

Ook het daarbij gelegen eetcafé ’t Hellegat krijgt een mooie vermelding. De journalist, die eerder aanwezig was in Heuvelland, prijst onder meer het hammetje in mosterdsaus aan. Ook café Boutique in Kemmel wordt aangeprezen.

In het artikel wordt verder ook verwezen naar de vele oorlogsbegraafplaatsen en de sites rond de Eerste Wereldoorlog. “Bayernwald is natuurlijk de topper”, zegt Stefaan Decrock. “Vooral de Britse scholen komen massaal naar de Duitse oorlogssite in Wijtschate.”

Touroperators

De Britten die Heuvelland bezoeken, doen dit voornamelijk via een touroperator. Wie op individuele basis Heuvelland bezoekt, gaat langs in het Bezoekerscentrum in Kemmel voor gerichte info. In 2019 waren er dat 705. “Cijfers voor 2020 hebben we gezien de coranacrisis begrijpelijk niet”, aldus het diensthoofd.

“We stellen ons alvast vele vragen over hoe de Britten, gezien de Brexit, de weg nog zullen vinden naar Heuvelland. Er zal hoe dan ook strenger gecontroleerd worden aan de douaneposten wat voor heel wat vertraging zal zorgen. Daardoor zie ik een daguitstap niet meer haalbaar voor de Britten. Hopelijk herbekijken ze hun planning en kiezen ze meteen voor een twee- of meerdaagse uitstap.”

Bij de dienst Toerisme van Heuvelland wordt de komende weken alvast werk gemaakt van een betere bekendmaking bij de Britten van de toeristische website. “We hebben al een tijdje een Engelse versie maar die wordt niet massaal geraadpleegd. In 2019 noteerden we amper één procent aan Britse bezoekers.” (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier