Tim’s Bikehoeve opent tweede vestiging in Bruggestraat in Ingelmunster

Lana Petit en Tim Poriau openen tweede vestiging van Tim's Bikehoeve. (foto FODI)©FODI
Lana Petit en Tim Poriau openen tweede vestiging van Tim's Bikehoeve. (foto FODI)©FODI
Redactie KW

Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 februari openen Tim Poriau en partner Lana Petit een tweede vestiging van fietsenhandel Tim’s Bikehoeve op de hoek van de Brugge- en de Zwanestraat. Vroeger was daar 33 jaar lang de kruidenierszaak van Anna Vanneste gevestigd.

Tim Poriau (31) en Lana Petit (24) zijn nog maar anderhalf jaar samen, maar toch weten ze goed wat ze willen. Vanaf zijn twaalf jaar is Tim al wielrenner. Hij rijdt nu nog altijd bij de eliterenners. Lana koerst ook al negen jaar eveneens bij de eliterenners.

Ze leerden elkaar kennen op een wielerwedstrijd in Malderen. Lana reed daar een interclub, Tim was er te gast. Vanaf dag één klikte het goed tussen beiden.

Vroeger werkte Lana als thuisverpleegster. Nu werkt ze als verpleegkundige in AZ Groeninge in Kortrijk en dat zal ze ook blijven doen. Tim was beroepshalve actief bij Fietsen Godefroot in Sint-Martens-Latem, waar hij de knepen van het vak leerde kennen. Daarna werkte hij als storemanager in de fietsenwinkel Punt. nl in Brugge. Hij heeft dus al jaren ervaring in de fietsenbranche.

Start in een schuur

Een kleine twee jaar geleden – net voor hij Lana leerde kennen – begon Tim in de Rozebeeksestraat 122 in Lendelede met zijn fietsenhandel Tim’s Bikehoeve.

“Het begon allemaal in een schuur”, glimlacht hij. “Het was wel wat afgelegen, maar de mensen vonden toch al vlug de weg naar mijn fietsenzaak. Mijn droom kwam uit. Ik kom immers uit een zelfstandig milieu. Mijn vader had een aannemersbedrijf.”

De grootouders van Lana hadden een zelfstandig confectiebedrijf in Oost-Vlaanderen. Ook zij weet wat werken is en dus zal ze in de toekomst – na haar dagtaak als verpleegkundige – eveneens in de winkel staan om het cliënteel te bedienen.

“De winkel in Lendelede blijft bestaan”, benadrukt Tim. “Mijn vader is nog altijd zelfstandige. Indien nodig, dan springt hij bij om een winkel open te houden. We willen ons cliënteel in Lendelede niet in de steek laten. Een drempel van vijf kilometer is niet ver, maar wanneer je met de fiets rijdt, kan dat voor sommige mensen toch te ver zijn. Daarom blijft ook Tim’s Bikehoeve in Lendelede bestaan.”

Tim en Lana zijn nog maar anderhalf jaar samen en ze openen weldra al de tweede vestiging van Tim’s Bikehoeve.

“De vestiging in Lendelede is niet zo groot. We wilden een boom geven aan onze fietsenhandel en gingen dus op zoek naar een commerciële ruimte. Na één maand zoeken, vonden we deze locatie, die commercieel ideaal is gelegen. We zitten in Ingelmunster, dichtbij Meulebeke en kunnen ook Pittem aanspreken. Er is ook voldoende parking. Er is ook een woning bij en dus zullen we hier ook wonen.”

Elektrische fietsen

“De nieuwe toonzaal is 100 m² groot, de werkplaats 40 m². In de drukste periode kunnen we 40 à 50 fietsen tentoonstellen. We werken ook met een à la carte systeem in e-biken. De koper mag die samenstellen volgens zijn/haar wens. We specialiseren ons in elektrische fietsen. We schoolden ons bij met extra opleidingen. We beschikken eveneens over computerprogramma’s om eraan te kunnen werken.”

“Wat ook belangrijk is, is onze service”, stipt Tim aan, die trots is op de nieuwe vestiging die in drie maanden tijd klaar is. “Met grote dank aan mijn vader en aan mijn schoonvader. Zonder hen was dit zeker niet gelukt. We hebben alles gestript. Enkel de vroegere etalage werd behouden. We willen het karakter van de woning niet wegnemen. Die etalage past bij onze naam Tim’s Bikehoeve. Je moet hier dus niet uitpakken met een moderne etalage.”

(PD)

Openingsweekend op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 februari. Tim’s Bikehoeve is open van dinsdag tot zaterdag van 10 tot 18 uur doorlopend. Info: 0473 89 55 46

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier