Tabaksfabrikant JTI investeert half miljoen euro in 500 werkzoekenden

Vlnr. Jeroen Dhanens (JTI), projectmanager Herman Wenes en JohanPetit (JTI). © LVW
Redactie KW

Tabaksfabriek Japan Tobacco International-Gryson stelt een bedrag van maar liefst 500.00 euro te beschikking om gedurende een periode van vier jaar 500 mensen uit de brede regio Wervik-Menen via een individueel coachingproject te helpen op zoek naar een opleiding, stage of eventueel vast werk. Hiervoor kijkt men niet alleen uit naar werkzoekenden, maar bijvoorbeeld ook naar alleenstaande huismoeders die niet zijn ingeschreven als werkzoekende. Twee projectmanagers moeten alles in goede banen leiden. Bedoeling is in januari te starten. Zo’n 1.500 mensen komen in aanmerking voor het project. De doelgroep op weg helpen naar werk is de grote uitdaging.

JTI sloot in juni vorig jaar om bedrijfseconomische reden de vestiging op de Menensesteenweg in Wervik. Het half miljoen euro in het ambitieus project beschouwt men als het ‘nalatenschap’. Het project werd dinsdagnamiddag voorgesteld in de gewezen gebouwen van JTI waar nu sedert zowat een maand Sanitair Dupont is gevestigd.

“De tewerkstelling die we hier hebben weggenomen, willen we compenseren”, aldus woordvoerder Jeroen Dhanens. “De regio kent een vrij lage werkloosheid. Er zijn heel wat mensen die geen aanleiding vinden in een training of opleiding op zoek naar een job. Het gaat om een open project. Het staat andere bedrijven vrij in te stappen in dit project. We gaan hierbij nog andere partners betrekken. Ik denk bijvoorbeeld aan de ondernemersorganisatie Unizo en Voka.”

Onze doelgroep wordt de moeilijkst te plaatsen werkzoekenden“, aldus burgemeester Youro Casier (sp.a). “Het probleem voor sommigen is bijvoorbeeld dat over geen vervoer of kinderopvang beschikken. Hen helpen aan een job zal enkel maar lukken door individuele begeleiding.”

De twee projectmanagers zijn Herman Wenes en Evelien Vanden Brande, de gewezen personeelsverantwoordelijke bij JTI-Gryson. Herman Wenes (66) woont in Geluwe en is de gewezen CEO en boegbeeld van maatwerkbedrijf ‘t Veer in Menen.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.