“Sweet Mustard brengt jong digitaal talent onder één dak”

Lander Bouten (managing partner), Davy Hoornaert (design coach), Lien Vandervelde (UX designer), Christophe Bouvier (Visual Architect), Mike Seghers (Technology coach) (Foto JVGK) © JVGK
Jasmien Aernout
Jasmien Aernout Medewerker KW

In De Kien aan de oevers van de Leie verzamelen sinds deze zomer jonge, digitale talenten in Sweet Mustard, een samenwerking tussen Cronos Groep en TVH. “West-Vlaanderen heeft veel potentieel, wij willen aantonen dat talenten ook hier hun ding kunnen doen.”

Dirk Deroost, de ceo van IT-dienstverleningsbedrijf Cronos Groep, ziet in West-Vlaanderen veel digitaal en technologisch talent. “En toch hoor je steeds dezelfde vraag: er is een tekort aan sterke IT’ers. Ook de afgestudeerden blijven niet in Kortrijk of in de provincie om een start-up te beginnen. Daar willen we verandering in brengen door jonge mensen en start-ups te laten samenwerken met lokale bedrijven.”

De joint venture van Cronos Groep en TVH is een community voor digitaal talent. “In eerste instantie komen de mensen bij TVH terecht maar we willen dat verder uitbouwen naar andere bedrijven. De blik is gericht op productiebedrijven, naar de link tussen mens en machines”, vertelt Dirk Deroost.

Forse groei

Dominiek Valcke, ceo van TVH, was meteen gecharmeerd door het idee. “Het is het verhaal van twee bedrijven die elkaar op het juiste moment tegenkomen. Wij hebben veel informatici nodig, toch zullen jonge afgestudeerden in eerste instantie niet aan ons bedrijf denken. Cronos’ expertise is voor ons een meerwaarde. Als je wil evolueren, moet je creatieve en technologische uitdagingen aangaan. Met Sweet Mustard kijken we wat we kunnen doen in België, specifiek in West-Vlaanderen.”

Sweet Mustard werkt met jonge afgestudeerden, meer ervaren informatici en coaches om verschillende digitale en technologische projecten aan te gaan. “In juli zijn we begonnen met twee medewerkers, ondertussen zijn we met vijftien. In 2018 komen er nog eens vier bij“, vertelt Managing Partner en Talent Coach Lander Bouten. Het team telt onder meer designers, visuele architecten, programmeurs en software-ontwikkelaars.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier