Sluizen blijven dicht, minister Rutten rond de tafel met personeel

Ook dinsdag blijven de sluizen dicht. © Belga

Er wordt dinsdag nog steeds gestaakt door het personeel van verschillende sluizen. Dat bevestigt De Vlaamse Waterweg, het agentschap dat de waterwegen in Vlaanderen beheert. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft daarom dinsdag een gesprek met de vakbonden van het personeel van de sluizen. Dat zei ze in De Ochtend op Radio 1.

De actie van het personeel begon maandag, uit ongenoegen over onderhandelingen over het nieuw personeelsstatuut voor het personeel van de Vlaamse overheid. De actie veroorzaakte maandag heel wat hinder.

Ook dinsdag wordt gestaakt, bevestigt een woordvoerster van De Vlaamse Waterweg. “Er is hinder bij een groot deel van de sluizen op de belangrijkste vaarassen”, klinkt het.

Overleg

Vorige week werd nog een stakingsaanzegging van de drie bonden overhandigd aan minister Rutten. “Op dit moment is een officiële onderhandelaar aan het werk. Die brengt vandaag verslag uit en ik heb vandaag aan de vakbonden laten weten dat er vandaag overleg gepland is”, zegt minister Rutten. “Ik heb vanmorgen mijn telefoon genomen en naar de drie vakbonden gebeld.”

Minister Rutten herhaalt ook dat de onderhandelingen over de modernisering van het Vlaamse ambtenarenstatuut zijn afgerond. “Maar als er nog onduidelijkheden zijn over de gemaakte afspraken, moeten die worden uitgeklaard.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier