Sioen heeft “liefst geen aanpassingen aan akkoord”

Redactie KW

Voorzitster Michèle Sioen van de Groep van Tien, het overlegorgaan van vakbonden en werkgevers, is vrijdag rond 15.30 uur bij premier Charles Michel aangekomen om hem het akkoord van de sociale partners te overhandigen over onder meer de aanvullende pensioenen. Gevraagd of de regering nog aanpassingen mag doorvoeren, zei Sioen dat ze dat liefst niet heeft.

De Ardooise onderneemster Michèle Sioen kwam naar de premier met de boodschap dat het om een evenwichtig akkoord gaat, zei ze op de stoep van de Wetstraat 16. “Het is heel erg moeilijk geweest, maar iedereen heeft water bij de wijn gedaan en ik denk dat we zijn uitgekomen op een evenwichtig akkoord voor alle partijen.” Ze zei ook dat in het akkoord, dat niet alleen gaat over het aanvullend pensioen, “alles samenhangt aan elkaar”.

Gevraagd of de regering het akkoord integraal moet uitvoeren, zei Sioen dat er geprobeerd is om alle maatregelen “zo budgetneutraal mogelijk te maken zodat er geen bijkomende kost is voor de regering”. Dat is een voorwaarde die de regering-Michel eerder had gesteld om akkoorden van de sociale partners uit te voeren. “We hebben daar op gelet in alles waarover we onderhandeld hebben”, aldus de voorzitster van de Groep van Tien.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.