https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sint-Arnolduspark zoekt uitbater op lange termijn

Kenneth Van Belleghem was de laatste concessiehouder in het Sint-Arnolduspark.
Kenneth Van Belleghem was de laatste concessiehouder in het Sint-Arnolduspark.
Redactie KW

Op de laatste gemeenteraad werd beslist dat er een advocaat aangesteld wordt die een geschikte concessiehouder zal zoeken om de cafetaria in het Sint-Arnolduspark op langere termijn uit te baten. Na een infomoment op 16 januari 2021 start een selectieprocedure.

Na vier pop-up zomerbars in het Sint-Arnolduspark en een geplande winterbar in 2020, die omwille van corona geannuleerd moest worden, wil de gemeente het over een andere boeg gooien. “Sinds 2017 is Anzegem eigenaar van het park. Het wordt tijd dat iemand de concessie op langere termijn kan behartigen”, zegt schepen van Financiën Johan Delrue (SAMENéén).

Investeren in locatie

“Het voordeel is dat het dan de moeite is voor de uitbater om te investeren in de locatie. Er kan iets moois opgebouwd worden. Daarnaast moet de gemeente niet steeds weer een selectieprocedure doorlopen om een kandidaat aan te duiden . Dat spaart veel werk uit. In afwachting zal er nog een tijdelijke pop-up bar kunnen uitgebaat worden, maar daarover volgt nog verdere informatie.”

“Het Sint-Arnolduspark is een pareltje binnen onze gemeente”, vindt schepen van Toerisme Yannick Ducatteeuw (INZET). “Wandelaars en natuurliefhebbers komen er aan hun trekken en voor de kinderen is er een speeltuin. Het park biedt veel mogelijkheden. Het park heeft echter nood aan nieuwe, verse concepten waar er aandacht is voor horeca in een unieke en rustige sfeer.”

Unieke selectieprocedure

“Daarom zijn we op zoek naar een partner voor de uitbating van een rendabele horecazaak, al dan niet in combinatie met de uitbating van de andere gebouwen in het bos. Daarvoor is er een marktbevraging nodig. We zullen hierbij rekening houden met alle wettelijke spelregels en met een aantal randvoorwaarden, zoals de aanwezigheid van de kapel en de bescherming van het gebied als cultuurhistorisch landschap. Sowieso zal de natuur- en recreatiefunctie van het domein gewaarborgd moeten blijven. Om te kunnen inschatten welke denkpistes realistisch zijn, wil het gemeentebestuur een unieke procedure volgen. Die procedure kan leiden tot het toekennen van een zakelijk recht op lange termijn.”

Omdat het belangrijk is dat potentiële investeerders een goed inschatting kunnen maken, nodigen we geïnteresseerden uit op een infomoment op zaterdag 16 januari 2021. Het is dan mogelijk om de locatie te bezoeken. Daar zullen we de hele procedure haarfijn toelichten. We zullen het hebben over de selectiewijze van de kandidaten, het inlassen van de gespreksfases en de vooropgestelde timing”, aldus schepen Ducatteeuw. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk via wrasschaert@rasschaertadvocaten.be (GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten