Shana De Buysere opent Marie-Belle Fashion in Wakken met hulp van moeder Anja

Anja Haerens, dochter Shana De Buysere en de kleine Marie in de pop-upwinkel in ‘t Garnituurke. (foto TVW)©TOM VAN HOUTTE
Anja Haerens, dochter Shana De Buysere en de kleine Marie in de pop-upwinkel in ‘t Garnituurke. (foto TVW)©TOM VAN HOUTTE
Redactie KW

Shana De Buysere opent samen met haar moeder Anja Haerens, bekend van eethuis ’t Garnituurke op de Wapenplaats in Wakken, damesboetiek Marie-Belle Fashion in de Markegemstraat. Momenteel is er al een pop-upwinkel in het restaurant. Tegen de herstart van de horeca op 1 mei moet de opening van de eigenlijke kledingwinkel een feit zijn.

De opening van Marie-Belle Fashion is een weloverwogen beslissing. “Ik werd zeven maanden geleden moeder van een flinke dochter Marie, maar de zorg voor haar valt niet te combineren met het ploegwerk dat ik vervulde als digitaal drukker, temeer omdat mijn vriend Sven Musseeuw in vijf ploegen werkt”, zegt de 25-jarige Shana.

Vroeger pitapand

Haar moeder Anja (49), die samen met haar vader Kurt De Buysere (51) eethuis ’t Garnituurke openhoudt op de Wapenplaats, droomde al langer van een dameskledingwinkel en projecteerde die vurige wens op Shana.

“Dit was het moment om het te doen. We vonden met de vroegere pitazaak in de Markegemstraat vrij snel een pand”, aldus nog Shana, die al is gestart met een webshop en pop-upwinkel in ’t Garnituurke. “Voor ons is dat momenteel geen probleem, omdat we voorlopig alleen de keuken nodig hebben. Maar aangezien we op 1 mei weer volle bak willen kunnen openen, zou de eigenlijke kledingwinkel uiterlijk tegen dan open moeten zijn”, zegt Anja.

dames met maatje meer

Moeder en dochter bieden met Marie-Belle Fashion betaalbare en dagelijks draagbare damesmode en accessoires als oorbellen, juwelen en handtassen aan. “Er komt ook een aparte hoek met kledij voor dames met een maatje meer. Aangezien we niet van grote merken afhangen, kunnen we helemaal onze eigen zin doen”, zegt Anja nog. “We vertegenwoordigen twee generaties en zoeken dan ook samen collecties. Op momenten dat het restaurant dicht is, zal ik in de winkel staan, zodat Shana zich dan over Marie kan ontfermen.”

Ook privé terug

Shana keert ook privé terug naar Wakken en gaat samen met haar vriend achter de winkel wonen.

In het commercieel gedeelte zijn niet echt grote verbouwingen nodig, al wordt de gevel nog aangepakt en krijgt die een nieuw raam dat wat lager komt dan het huidige.

Damesboetiek Marie-Belle Fashion zal wellicht enkel op maandag en donderdagnamiddag gesloten zijn. De pop-up is toegankelijk op dinsdagvoormiddag, woensdag- en vrijdagnamiddag en in het weekend.

(TVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.