Roularta rondt verkoop van Franse activiteiten af

Redactie KW

Mediabedrijf Roularta heeft dinsdag de eerder aangekondigde verkoop van zijn Franse activiteiten aan Altice Media Group France afgerond.

Na het advies van de ondernemingsraad van Groupe Express Roularta en het akkoord van de Franse mededingingsautoriteit, stond niets de transactie nog in de weg. Roularta concentreert zich voortaan op de uitbouw van zijn digitale activiteiten in België, met onder meer de nieuwssites knack.be/levif.be en kw.be, en de classifieds-sites immovlan.be, autovlan.be, gocar.be en streekpersoneel.be. Roularta blijft ook sterk aanwezig in Nederland en Duitsland met activiteiten rond het seniorenmagazine Plus en in Slovenië en Servië met het gratis City Magazine.

500 miljoen euro omzet

De gecombineerde omzet van ongeveer 500 miljoen euro wordt voortaan voor 85 procent in België gerealiseerd met hoofdzakelijk print en digital media: de zes Nederlandstalige en Franstalige nieuwsmagazines Knack, Trends en Sport/Voetbalmagazine, Le Vif/L’Express, Trends/Tendances en Sport/Footmagazine, kwaliteitsmagazines zoals Plus en Nest, vakbladen zoals de Artsenkrant, Datanews en Grafisch Nieuws en gratis bladen zoals De Streekkrant, De Zondag en Steps.

Radio & televisie (via de 50 procent participatie in Medialaan, via regionale televisie en Kanaal Z) vertegenwoordigen een derde van de omzet.

Drukken voor het buitenland en de andere buitenlandse activiteiten zorgen voor 15 procent van de omzet, aldus nog Roularta.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.