Reorganisatie van kantoren BNP Paribas Fortis in de regio

Het personeel van BNP Paribas Fortis. © EF
Stefaan Dehaerne
Stefaan Dehaerne Medewerker KW Westhoek

Ook in de financiële sector is het voortdurend nadenken over de toekomst om zo voor klanten en medewerkers van vandaag en morgen voorbereid te zijn. BNP Paribas Fortis plant in onze regio een grondige reorganisatie en zoekt ook nog een cashpunt voor de universele bankautomaat.

“Schaalvergroting door verdere digitalisering is alomtegenwoordig in onze maatschappij”, horen we van Kristof Depinois en Peter Vanweehaeghe, die beiden vennoten zijn in de Ieperse BNP Paribas Fortis-vestiging in de Korte Torhoutstraat.

“Daarom is er een fusie van enkele zelfstandige kantoren die zich clusteren om vanuit een centraal punt alle klanten van hun werkgebied te bedienen. De kantoren Zonnebeke en Wervik vormen sinds 4 maart samen met het kantoor Ieper één grote cluster die fysiek vanuit het kantoor Ieper zal opereren. We doen dit met zes vennoten: Celine Ghyselen, Virginie Gryson, Bart Dejaegher, Kristof Depinois, Pieter Devriendt en Peter Vanweehaeghe. Samen met onze veertien medewerkers zullen we blijven focussen op de sterkte van BNP Paribas Fortis: het verlenen van deskundig advies aan onze klanten.”

Geen jobverlies

Met deze reorganisatie gaat evenwel geen jobverlies gepaard. “De dagdagelijkse service gebeurt vandaag immers al voor 95 procent digitaal en aan de automaat, dit verandert niet. Door deze samenwerking kunnen we met onze vast kantoorequipe en dankzij onze expertise nog meer de kaart trekken van onze adviesafspraken. We kunnen de klanten op afspraak elke weekdag ontvangen tot 20 uur en op zaterdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur.”

Nu door de overheid beslist is dat alle bankautomaten universeel moeten worden is Batopin – een nieuw netwerk van bankneutrale geldautomaten – nog op zoek naar een locatie in Ieper voor zo’n cashpunt. “Die moeten vooral centraal gelegen zijn, een goeie bereikbaarheid hebben, voldoende groot zijn, toegankelijk zijn voor mensen met een beperking en beschikken over een afgesplitst gelijkvloers huurgedeelte. De gevel moet minimum vijf meter breed zijn en er mag geen vloerverwarming zijn. Het moet bovendien een pand zijn dat te huur staat, want Batopin koopt geen gebouwen. Wie denkt een pand in zijn bezit te hebben, mag ons altijd contacteren.”

Info: BNP Paribas Fortis Ieper 057 22 64 20.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier